Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ertürk’ten Kılıçdaroğlu’na açılan dava hakkında sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Yurt İçi Örgütlenme Sorumlusu Ali Abbas Ertürk’ten CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik açılan davalar hakkında açıklama geldi. Ertürk, davalara sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti

MHP Milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Faruk Aksu tarafından “suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme” suçlamasıyla dava açıldı. Açılan davanın Türkiye kamuoyunda ses getirmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Yurt İçi Örgütlenme Sorumlusu Ali Abbas Ertürk’ten konu hakkında açıklama geldi.

Ertürk, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında; “Önceki dönem Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı söz ve eylemlerinden dolayı açılan dava hukuki bir dava değil, daha önce İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na ve İstanbul önceki il başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu’na açılan davalar gibi siyasi bir davadır. Demokrasiyi yeniden inşa etmenin tek yolu erken seçim ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır” ifadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe