Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu tamamlandı

Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başarıyla tamamlandı.

Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 2023 yılı faaliyetleri, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında başarıyla tamamlandı.  Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2021-2027 yılları arasında akredite kurum olarak tanınan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 2023 yılı faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Mesleki Eğitim Programı kapsamında 111 bin 785 Euro hibe tahsis edildi.

2023 yılı faaliyetleri kapsamında, Aksaray’dan konsorsiyum üyesi olarak kabul edilen 7 mesleki ve teknik eğitim kurumundan 32 öğretmen ve idari personel ile 30 öğrenci, Avrupa’nın farklı ülkelerinde çeşitli faaliyetlere katıldı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştirilen bu faaliyetler, Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya ve Almanya’da işbaşı izleme, staj ve kurs etkinlikleri şeklinde organize edildi.

Bu hareketlilikler, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve mesleki eğitim öğrencilerinin yabancı dil ve mesleki becerilerinin gelişimine önemli katkılar sağladı. Ayrıca, katılımcılar genel kültür açısından farklı deneyimler yaşama fırsatı buldu. 2023 yılı mesleki eğitim hareketlilikleri, katılımcılara uluslararası deneyim kazandırarak başarıyla tamamlandı.

Fatma Altınok