Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI.

bölgenin ve Şehrin İlk engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı  aksaray
bölgenin ve Şehrin İlk engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı 

aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu projeler arasında yer alan engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı. geçtiğimiz günlerde ihale aşaması tamamlanan engelsiz yaşam merkezinin temeli dualar eşliğinde ak parti milletvekili cengiz aydoğdu, aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer, aksaray Üniversitesi rektörü prof. dr. yusuf Şahin, türkiye türkiye Özel sporcular federasyonu as başkanı ensar kurt, türkiye beyazay derneği düzce temsilcisi nurullah Çelebi, engelli koordinasyon merkezi başkanı bekir kaya,  stk başkanları ve özel çocukların ve ailelerin katılımı İle engelsiz yaşam merkezinin temeli atıldı.


temel atma töreni öncesi engellilerden oluşan mehtertakımının gösteri yaptığı temel atma töreninde aksaray belediyesi’nin engellikoordinasyon merkezinde düzenlediği kurslardan ve etkinliklerden faydalananöğrenciler tören alanında yeteneklerini sergiledi. engelli sporculara protokolüyeleri tarafından madalyaları takdim edilirken aksaray belediye başkanı dr.evren dinçer’de, engelliler yararına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşutemsilcilerine plaket takdim ederek başarıların devamını diledi.

burada bir konulma yapan; türkiye sakatlar derneğiaksaray Şube başkanı bekir kaya, Çeşitli platformlarda da bahsettiğimiz gibiçok heyecanlıyız, mutluyuz, gururluyuz, cenababı allah’a şükürler olsun kibugünleri bizlere gösterdi ve yaşatacak inşallah, dernek başkanı ve sporbaşkanı arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle beraber, yıllardır aksaray’da kendigayret ve çabalarımızla aksaray’daki engelli kardeşlerimize hizmet etmeyeçalışmaktayız. tabiki bu çalışmalar esnasında büyük sorunlar yaşıyoruz. yaşadıkancak kurucu başkanımız cem elibol ile beraber bu işe haydi bismillah dedikbundan 10 yıl önce tüm dernekleri bir araya getirerek           tek çatı altında,hepimizin gayesi hizmet olduğu için hep beraber hizmet edelim düşüncesi ile birleştik.Önce beyaz ay derneği adı altında hizmetlerimize devam ettik, daha sonra seçimsürecinde belediye başkanımız ile görüştüğümüzde bizlere bu konuda elinden herdesteği vereceğini söylediğinde, bizde dedik ki sayın başkanım biz böyle birbirliktelik yaptık bizim birlikteliğimize en büyük destek olarak siz bize mekantemin ederek verirseniz çok mutlu oluruz dedik. hemen seçim arifesinde tümdostlarımızın çayımızı içtiği piri mehmet çarşısındaki engelli koordinasyonmerkezini bizlere tahsis etti. tabiki arkadaşlarım ve dostlarım bir yerintahsis edilmesi sözle gelir ama bu tahsis aksaray’ın geleceği için,aksaray’daki özel çocuklar için aileler için çok büyük bir mutluluk kaynağıoldu. tüm derneklerimizi buraya getirdik. mekanları bura oldu kiradan,elektrikten sudan ve personel giderlerinden bizi kurtardı ki, biliyorsunuzbizim gibi özel derneklerin çalışması yada yaşaması için böyle yerlere ve böyledesteklere ihtiyacımız var. biz burada hizmetlerimize devam ederken demek kielhamdülillah arkadaşların hepsinden allah razı olsun, öyle gayretle çalıştıkki başkanım bizi görünce biraz daha heyecanlandı. dedi ki ben size bir engelsizyaşama merkezi yapayım dedi. İnanırmısınız biz bir kat veya birkaç odalı şöyle hizmet edecek kadarbir yer beklerken bize iki kat 2500 metrekare ve son teknolojiye uygun, engellilereuygun akıllı bir bina yapmaya karar verdi. kararın arkasından da hemen projebaşlattı. gördüğünüz gibi temelini atacağız inşallah bir aksilik olmazsatahminim mart nisan gibi bitecek ve bundan sonra aksaray engellisi her gurubuile çalışmasını hizmetini burada yürütecek herkesten allah razı olsun dedi.

 temel atma törenindekonuşma yapan belediye başkanı dr. evren dinçer; toplamda 2 bin 500metrekarelik alan üzerine inşa edilecek tesissimiz 2 kattan oluşuyor. engelsizyaşam merkezi projesi içerisinde atölyeler, derslikler, spor salonları,kafeterya ve daha birçok sosyal donatı alanı yer alıyor. engelli koordinasyonmerkezimizde engelli derneklerimizin yürüttüğü faaliyetler bu merkezimizde dahakapsamlı yürütülecek.

bu merkezimiz sadece eğitim faaliyetlerinin yanındaengelli bireylerimizin kendilerini geliştirebileceği, meslek sahibiolabilecekleri bir merkez olacak. aynı zamanda sportif faaliyetler, sanatsaletkinlikler, öğrenci ve velilerine yönelik değerler eğitimi, ailelerimizedanışmanlık hizmetleri verilecek. yine engelsiz yaşam aracımız, engelli bireyve ailelerinin ulaşımını sağlayacak.

engelsiz yaşam merkezimizin şehrimize hayırlı uğurluolmasını diliyorum.  katılımlarınızdandolayı hepinize teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

belediye başkanı dr. evren dinçer’in ardındankürsüye çıkan milletvekili cengiz aydoğdu ise konuşmalarında şu ifadelerikullandı; ‘’bu programımızın adına engelsiz yaşam merkezinin temel atma törenidiyoruz ama çalışmalar daha önceden başlamış. engelli kardeşlerimiz kendilerineyönelik yapılacak tesisin temel atma törenini kendileri atıyor. belediyebaşkanımız dr. evren dinçer’e ve bu projede emeği geçen herkese çok teşekkürediyorum.  bu fikrin sahibine emeği geçenherkese teşekkür ediyorum. bu merkez böylece faaliyetine başladı. esasen bazışeyleri anlamada bizlerde engelliyiz, zihni engelliyiz onun için bu kardeşlerimben onlara engelli filan demiyorum engelsiz kardeşlerim bize harika bir nasihatyaptılar tesisimiz hayırlı uğurlu olsun burada bulunan herkesi tebrik ediyorum,bu kardeşlerimin sevincini paylaştıkları için, hayırlı uğurlu olsun’’ifadelerini kullandı.

haber: yaşar karatay 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde kaldırımda bekleyen kişi otomobilin çarpması sonucu hayatını
Sıradaki Haber Otomobilin çarptığı yaya öldü