Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Engelsiz Yaşam Merkezinde Özel Bireyler İçin Asker Kınası Programı Düzenlendi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Aksaray Engelsiz Yaşam Merkezinde bir günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlere asker kınası yakıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Al bayrak işlemeli asker tülbentleri asker adaylarının omuzlarına takılmasının ardından engellilerin ellerine kına yakıldı.

 

Temsili askerlik kınasının önemine vurgu yapan Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya burada yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi. ” Evren başkanımızın şehrimizdeki engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamını kolay ve yaşanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek için birçok çalışma gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz her organizasyonda bize desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Bunun en güzel örneklerinden birini de bugün burada Engelsiz Yaşam Merkezinde icra ediyoruz.

 

Özel yavrularımızın asker olma özlemini Garnizon Komutanlığımızla da görüşmek suretiyle onlara asker elbisesi giydirip, askerlik duygularını adeta yaşatmak adına vatan millet sevdası adına bir program hazırladık. Bu çocuklarımız bizim canlarımız, bizim özel yavrularımız, dua kaynaklarımız onlar Allah ayağınıza taş değdirmesin, hayırlı tezkereler diliyorum” İfadelerini kullandı.

 

Evlatlarını asker kıyafetleriyle gören ailelerin duygulandığı gözlendi. Aileler törenin düzenlenmesinde emeği geçen ve törene katılan tüm misafirlere teşekkürlerini iletti. Etkinlik, öğrencilerin oyun havası eşliğinde eğlenmesiyle sona erdi.

Bülten