Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

chp aksaray İl başkanı

chp aksaray İl başkanı ramazan koçak yapmış olduğu basınaçıklamasında; “cumhuriyet halk partisi olarak ilçelerimizden genel merkezimizekadar tüm örgütümüzle, herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi umuduyla10-16 mayıs engelliler haftanızı kutluyoruz.

cumhuriyet halk partisi olarak kurulduğumuz günden bugüneher zaman haksızlığa uğrayan, dezavantajlı toplum kesimlerinin yanında olduk.eşit, adil, herkesin mutlu olduğu ve insanca yaşadığı bir türkiye umudumuzugerçekleştirmek için bu zamana kadar çalıştık ve daha fazla çalışmayakararlıyız.

türkiye’de kaç engellinin olduğu, ne oranda iş gücünekatılabildiği, katılanların ve katılamayanların mesleki, eğitimsel ve cinsiyetdağılımlarının ne olduğu güncel olarak bilinmemektedir. resmi rapor veistatistiklerde birbirinden çok farklı sayılar açıklanmaktadır. 2012 yılıtürkiye sağlık araştırması bu konuda yapılmış olan bir araştırma olup üzerinden6 yıl geçmiştir. söz konusu araştırmaya göre türkiye’de nüfusun % 5.5’i görmesorunu, % 4.7’si işitme sorunu, % 4.5’inin yürüme sorunu yaşadığı saptanmıştır.türkiye nüfusunun % 12,29’u engellidir.

yurttaşların eşitliği anayasa hükmüdür ve fakatengellilerin diğer bireylerin sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerden mahrumedildikleri küresel düzeyde kabul edilmektedir.

yalnız değilsiniz, sizlerde bizleri yalnız bırakmayın.birlikte başaracağız.

tüm yurttaşlarımızı, engellilerin hak mücadelesineduyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz.

engelleri kaldırmak İçin yaninizdayiz!

engelsiz bir türkiye mümkün

chp Çözer

engellileri muhtaç bırakmayacağız;

chp Çözer

engellilerin hakça, insan onuruna uygunca yaşayabilmeleriiçin, daha fazla çalışacağız.

haber  merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’ın yeniden il oluşunun 35. yılı; Başkan Dinçer’den tarihi açıklama!