Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELLİLER HER ALANDA BİZE GÜÇ VE İLHAM VERİYORLAR

ak partİ aksaray milletvekili cengiz aydoğdu 3 aralık dünya engelliler

ak partİ aksaray milletvekili cengiz aydoğdu 3 aralık dünya engelliler günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. 

aksaray milletvekili cengiz aydoğdu mesajında; ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olan bizler, bu ülkede hiçbir ferdin kendisini yalnız, ötelenmiş, itilmiş hissetmesine, ayrımcılığa maruz kalmasına rıza göstermedik. her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya gayret sarf eden bir geleneğin mensubu olduk. engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inandık. engelli vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır. spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına hayatın tüm alanlarında, bütün zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, elde ettikleri başarılar ve gösterdikleri azim ve kararlılıklar takdire şayan olup bizlere güç ve ilham vermektedir.
engelliliğin, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik veçheleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğu unutulmamalıdır. bizlere, yani devlete ve topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, bu insanların haklarını kullanabilmelerini sağlamak, kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânlardan faydalanabilmelerini temin etmek, bu doğrultuda kendilerine destek olmaktır. engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, kardeşlik hukuku gereği her vatandaşımızın da öncelikli sorumluluğudur.
dünya engelliler günü münasebetiyle hatırlanan farkındalığın, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. 
“3 aralık dünya engelliler günü” vesilesiyle hayatın önlerine çıkardığı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm engelli kardeşlerimize ve ailelerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum, dedi
haber bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bursa'da otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü yaralanırken kaza
Sıradaki Haber Otomobil motosikletle çarpıştı: 1 yaralı