Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELLİ ESKİ ÖĞRETİM ÜYESİ ENGELLERİ KALDIRIYOR

aksaray üniversitesinde öğretim üyesi

aksaray üniversitesinde öğretim üyesi olan levent fen malulen emekliye ayrıldıktan sonra yaklaşık 3 ay içerisinde kurmuş olduğu flf motor enerji şirketinde hem engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldıracak hem de tüm insanlığa faydalı projelere imza atıyor. 

Çağımızın en büyük sorunu olan enerjiyi daha nasıl verimli kullanabiliriz. sorularına cevap ararken bu soruların cevaplarını emekli öğretim üyesi levent fen’den aldık.

rejeneratif enerjiye (harcadığı enerjiyi yeniden kazanan) talep Çok

emekli Öğretim Üyesi levent fen; “rejeneratif kelime anlamı olarak harcadığı enerjiyi yeniden kazanan anlamına gelmektedir. Şu anki; çalışmış olduğumuz proje hali hazır bulanan enerji sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla almış olduğumuz patentlerle ürettiğimiz projede taşınabilir halde bir  güç kaynağı yapabilme çalışmalarımız vardı. bu sayede kendi içerisinde kullandığı enerjiyi tekrar yerine koyabilmek, depoladığı enerjiyi bir inverter ile çevirerek istenilen alanda bu elektriği kullanma imkânı sağlayabilmekti.  Şuan da bütün ar-ge çalışmalarımız son aşamaya geldi. bu projenin sonunda güzel şeyler çıkarmayı düşünüyorduk. sonunda güzel şeyler ortaya çıkartabildik. Şu an bu çıkarmış olduğumuz makinaya yoğun bir şekilde talep var. Şuanda ar-ge çalışmalarını devam ettirerek daha verimli hale getirmekteyiz. bu makinayı hem sıcağa hem soğuğa ip67, ip68 yani su geçirmez toz geçirmez seviyeye getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir.

kullanım alanı sınırsız

emekli Öğretim Üyesi levent fen; “ bu üretmiş olduğumuz makinanın kullanım alanın çok olduğunu aklınıza enerji anlamında ne geliyorsa orada rahatlıkla kullanabilirsiniz. Örnek olarak ise bir evin enerji kullanımı 5 kw’dır. biz 5kw ile 400 kw arasında bir model yapabiliyoruz. 400 kw’da bir fabrikayı çalışır hale getirir. daireler, binalar, fabrikalar, otomobiller ve taşıtlar gibi her alanda kullanılabilir. bizim temel amacımız flf motor enerji olarak temel amacımız araçlar üzerine takmak. bir engelli olarak temel ihtiyacım olduğundan bu projeyi yaparak bir engelli aracını hiç şarj etmeden menzilini çok fazla attırarak ihtiyaçlarımı giderebilmekti. Şuan her türlü elektrikli araçlara montajlaya biliyoruz. elektrikli araçlarının menzil süreleri çok aşırı artıyor. sınırsız demek istemiyorum. Çünkü ne olursa olsun bu akülerin belli bir ömürleri var. lastiklerin belli bir ömürleri var. o yüzden sınırsız kelimesi fazla olur” dedi.

haber vedat t.

Özel haber

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da Kurban Bayramı’nda yaşanan acı
Sıradaki Haber Aksaray’da nefes borusuna kaçan et parçası, 4 çocuk babasını hayattan kopardı!