Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELLERİ AŞTILAR

bedensel engelliler yüzme türkiye

bedensel engelliler yüzme türkiye Şampiyonası aksarayolimpik kapalı yüzme havuzunda başladı. 3 gün süren şampiyonaya 40 kulüpten 169 sporcununkatıldığı belirtildi.

Şampiyonada paralimpik yüzme avrupa Şampiyonası’ndanmadalya ile dönen milli sporcular sümeyye boyacı, sevilay Öztürk ve beytullaheroğlu’da mücadele etti.

Şampiyona serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek veferdi karışık disiplinlerinde yapılıyor.

Şampiyonada mücadele eden milli sporcu sümeyye boyacı;hedeflerinin malezya ve tokyo’da düzenlenecek şampiyonalarda türk bayrağınıdalgalandırmak olduğunu ifade etti.

milli sporcu boyacı; “dönemin ilk yarışına giriyoruz.birazdan ilk yarışımı yapacağım. İnşallah yine birinci olacağım. haftanınnerdeyse her günü çalışıyoruz. bu bizim için yorucu bir süreç ama sonrasındaeğer malezya 2019 dünya şampiyonasında bayrağımızı tekrar dalgalandırıpistiklal marşımızı okutabilirsek bunların hepsi yorgunluklar acıların hepsiunutulacak şeyler” dedi.

boyacı; ” 27 ocakta türkiye’nin beni tanıdığı sırtüstü yarışım var pazar günü inşallah küçük çocuklarımız ve diğer herkesin dedestekleri ile yine birinci olacağım. birçok vatandaşımıza da örnek olup sporabaşlatırız. azimlerini tekrar kazanabilmeleri adına burada yarışıyoruz vekendimizi gösteriyoruz. “engelimi değil yeteneğimi gör bu kulvarda benimdeyerim var.” dedi.

antrenör mehmet bayrak ise  ,” uzun zamandır bedensel engelli yüzmeantrenörlüğü yapıyorum. sümeyye ile uzun yılardır beraber çalışıyoruz. burayakadar çok önemli başarılar elde ederek geldik. bu noktadan sonraçalışmalarımıza aynı hızla devam etmeyi düşünüyoruz. dünya şampiyonası vesonrasında avrupa ve olimpiyatlara bu başarıyı sürdürmek istiyoruz.” dedi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın sevilen ilçelerinden Sultanhanı'nda yer
Sıradaki Haber Sultanhanı’nda Sınıflar Arası Futbol Turnuvası Yapıldı