Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMRİNİZDEYİZ

aksaray belediyesi tarafından piri

aksaray belediyesi tarafından piri mehmet paşa çarşısıiçerisine yaptırılan Şehit ve gazi aileleri koordinasyon merkezi gerçekleşentörenle hizmete açıldı. aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı “şehitaileleri ve gazilerimizin her zaman emrindeyiz” dedi.

Şehit ve gazi aileleri koordinasyon merkezi açılış aksarayvalisi aykut pekmez, belediye başkanı haluk Şahin yazgı, İyi parti aksaraymilletvekili ayhan erel, gaziler derneği başkanı mustafa dağ, Şehit ve gaziaileleri koordinasyon merkezi başkanı yunus gümüşsoy, baro başkanıbeytullahcoşgun, İl jandarma komutanı albay fuat anık, aksaray Şehit Öndergüzel polis meslek eğitim merkezi müdürü niyazi turgay, emniyet müdür vekilihanifi korkmaz, ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, muhtarlarderneği başkanı mehmet emin tetik, muhtarlar, ak parti merkez İlçe başkanıhamza aktürk , ak parti gençlik kolları başkanı mehmet emin kılıç, İyi partiaksaray İl başkanı Özhan türemiş, siyasi parti temsilcileri,protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

muharip gazileraksaray Şube başkanı mustafa dağyapmış olduğu konuşmasında; “bugün 30ağustos zaferi’nin 96. yılını kutluyoruz. hep birlikte kutlu olsun. bugün yinesayın belediye başkanımız haluk bey’e teşekkür ediyorum. Çünkü şehit aileleri,gazi ve gazi eşleri için koordinasyon merkezi açıyoruz. milleti millet yapanortak değerlerimiz nedir? bayrak, vatan, millet ve ortak tarihimizdir. biz türkmilleti olarak anadan asker doğduk, asker ölürüz. 26 ağustos 1071 türklerinorta asya’dan anadolu’ya gelip anadolu’nun kapılarını açtılar. 26 ağustostabaşlayıp 30 ağustos 1922 iç ve dış düşmanların işgalci kuvvetleri denize döktükve büyük taarruz yaptık. gazi mustafa kemal atatürk ile silah arkadaşlarınateşekkür ediyorum. gazilik, türk vatanseverliğinin türk kahramanlarının, türkfedakârlığını yaşayan bir destanıdır. tarih işte burada bu destanı yazan kahramanlarbizimdir. onun için buraya hoş geldiniz ve teşekkür ediyorum ne mutlu türkümdiyene” dedi.

Şehit ailesiyakını yunus gümüşsoy; “burada bulunulma sebebi şehit ve gazilerimize nekadar kucak açıldığını gösteren bir durumdur. sayın belediye başkanı bizleriunutmayıp burayı bize bahsetmiş sağ olsunlar var olsunlar. nereye varsak, hangikapıyı yoklasak bize sonuna kadar açılıyor. bu vatan evlatlarını bu değerlivatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. var olsunlar, sağ olsunlar. bizleri burayatoplayıp sıkılmamamız için ve zorda kalmamamız için her şeyi gösteren değerlibelediye başkanım her şeyimizi karşılayacak ve bizi de derin, en geniş, enengin gönül’le kucaklıyor. teşekkür ediyorum kendilerine. burada başkanımızında anlatacağı gibi çeşitli etkinliklerimiz olacak şehitlerimiz ve gazilerimizsıkıldıklarında sıkıntı çekmesinler diye çeşitli aktiviteler yapılacak İnşallahbaşarılı oluruz, yüz güldürürüz” dedi.

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı iseyaptığı konuşmada duygularını şu şekilde ifade etti.

“ 30 ağustos gibi önemli bir günde Şehit vegazi aileleri koordinasyon merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. bumerkezimizin içinde hem şehit ailelerimiz, hem gazilerimiz, gazi yakınlarımızıve onların kıymetli evlatlarını burada çok güzel faaliyetler yapabilecekleriyeni bir alan oluşturduk.hem şehitlerimiz hem de gazilerimiz bizler için çokönemli ve değerlidir. burada konuşabiliyorsak, isteklerimizi yapabiliyorsak,çalışmalarımızı gerçekleştirebiliyorsak her şeyden önce vatan için gözükırpmadan canlarını feda eden değerli şehitlerimizin varlığı sayesinde bizlerburadayız. yine savaşta yaralanan ve gazi olarak hayatını devam ettirengazilerimiz sayesinde bizler buradayız. bizler için önemli olan bu değerli büyüklerimiz ve onların kıymetliaileleri için böyle bir koordinasyon merkezi yaptık. bu merkez içinde yapılacakçok güzel aktivitelerle beraber bambaşka çalışmalara inşallah hep beraber imzaatacağız. bunu da Şehit ailelerimiz ve gazilerimizlebirliktegerçekleştireceğiz. bu önemli ve anlamlı günde zafer bayramımız da böyle güzelbir merkezin açılışında bizleri onurlandırdığı ve yalnız bırakmadığı için şehitailelerimiz ve gazilerimizden allah razı olsun diyor ve ellerinden öpüyorum.kabul ederlerse beni bir evlatları olarak görmelerini istiyorum. neemrederlerse emirlerini yerine getirmek bizlerin boynumuzun borcudur.”dedi.

aksaray valisiaykut pekmez; “30 ağustos zafer bayramı kutladığımız bu anlamlı gündebelediyemiz tarafından yapılan şehit yakınları ve gazilerimiz için yapılankoordinasyon merkezinin açılışı için bir araya geldik. hepiniz hoş geldiniz.ağustos ayının son haftası esas açısından çok önemli bir hafta hepinizinbildiği gibi 26 ağustos 1071 anadolu’nun kapılarını tarih ahlat’ta vemalazgirt’te atılan tohum bütün anadolu’yu sararak anadolu kara parçasıolmaktan bizim için vatan haline getirmektir. anadolu’nun vatan olmasındatürkleşmesinde esasında aksaray’ımızın da önemli payı ve katkısı var. Özellikle12. 13. yüzyılda yetiştirdiği âlimler, din adamları anadolu’nun türkleşmesinde İslam’layorulmasın da önemli katkılar sağlamış bir kentimizdir. bugün de az öncekutlamasını yaptığımız 30 ağustos 1922’de de esasını anadolu’nun ilelebet türktoprağı türk vatanı olacağını tüm dünyaya haykırışıdır. bu 1000 yıllık dönemiçerisinde bizi anadolu’dan atmak için çeşitli oyunlar oynandı. Çeşitli haçlıseferleri ile başlayan savaşlar yapıldı. ama her seferinde tüm dünyaya aziztürk milletimiz gösterdi ki, söz konusu vatan olduğunda, namus olduğunda, türkbayrağı olduğunda, ezan olduğunda Şehadet de yürümekten gözünü kırpmadanyürümekten çekilmedi bu millet ve 1. dünya savaşı sonrasında da dört bir tarafıişgal edilen ülkemiz ulu önder atatürk’ün etrafında birleşen yüce milletimizile birlikte tüm dünyaya özgürlük için neler yapabileceğini gösterdi. aynışekilde 15 temmuz 2016’da da cumhurbaşkanımızın önderliğinde aynı şekilde tümdünyaya türk milletinin özgürlük için vatan için neler yapabileceğini tümdünyaya meydanlardan haykırırdı. elbette vatanı vatan yapan onun uğrunda şehitolan bütün vatan topraklarını kanlarıyla sulayan Şehitler sayesinde vatan vatanhaline geliyor. ben bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet veşükran’la anıyorum. bu koordinasyon merkezi ile beraber her zaman bizde,belediyemizde, tüm kamu kuruluşları ile şehit yakınlarımıza gazilerimize herzaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. onların sorunlarıyla dertleri ileilgilenmeye çalışıyoruz. bu koordinasyon merkezi sayesinde mutlaka şehityakınlarımız gazilerimiz buraya gelerek hep beraber kaynaşacaklar. sanırım çeşitlietkinlikler yapılacak bu etkinliklerle beraber de iyi vakit geçirmelerisağlanacak mutlaka. adeta bizde Şehit yakınlarımız gazilerimize arasında önemlibir köprü göreceği kanısındayım. bu hizmetlerinden dolayı belediyebaşkanımızla, belediyemize teşekkür ediyorum. bu koordinasyon merkezimizinhayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen
Sıradaki Haber Trafik kazasında 3 kişi yaralandı