Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EMITT FUARI KAPILARINI AÇTI

dünyanın en büyük turizm

dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alanemitt-doğu akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı, 23. kez ziyaretçilere kapılarınıaçtı.

türkiye’nin, doğu akdeniz’in ve avrasya’nın en büyük fuarıolan 23. emitt 2019 doğu akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı 31 ocakile 03 Şubat 2019 tarihleri arasında İstanbul-beylikdüzü tÜyap fuar alanındaziyaretçilere açıldı.

fuar açılışına kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy katıldı.2018 yılında türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında rekor kırıldığını aktarankültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy, “elde ettiğimiz turizmistatistikleri gösteriyor ki 46 milyon turist ve 29 milyon dolar gelirrakamlarına ulaştık. 2019 yılında erken rezervasyon verileri oldukça iyigörünüyor. 2023 için yeni hedefimiz artık 70 milyon turist, 70 milyardolar gelir. burada önemli olan 70 milyar dolarlık kısmı yakalamak.konaklama günü ve harcaması yüksek nitelikli turiste odaklanmamız gerekiyor.bunlarla ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarımızı yapmaya başladık” dedi.

aksaray’ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerini en iyişekilde tanıtmak için, aksaray valiliği aksaray belediyesi, kültür ve turizmmüdürlüğü koordinesinde fuar alanına aksaray standı kuruldu.

emitt turizm fuarında 11 bin yıllık geçmişe sahip olanaksaray’ın öne çıkan kültür ve turizm değerleri tüm yönleri ile ziyaretçileresunuldu. aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumlarınyanında, yöresel ürünleri sergilendi. aksaray belediyesi tarafındanziyaretçilere özel çok sayıda tanıtım amaçlı broşür ve ürün dağıtıldı.

aksaray belediyesi, aksaray’ın tanıtım yüzü ve maskotusevimli “aslancan” da stantı ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyelerle berabertanıtıcı yayınlar dağıttı. aksaray belediyesi tarafından ziyaretçilere aksaraytahinlisi dağıtılırken yöresel ürünler bölümünde aksaray bulama helvası, meşhurtahinli pide, aksaray sucuğu ile meşhur kaşar peynir ve yerli pişmaniyeziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, emitt fuarı ileilgili yaptığı değerlendirmede “biz göreve geldiğimizden beri emitt gibi büyükfuarların tanıtıma önemli bir katkısı olduğunu biliyoruz. bugün bunun içinşehrimizin tarihi ve kültürel zenginliğini anlatan bütün materyallerimizi fuaragetirdik. bugünden itibaren şehrimizi her yönüyle anlatıp tanıtacağız. fuarınson gününe kadar stantlarımızda misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi.

emitt’te yer alan aksaray standına ilk günden yüzlerceziyaretçi akın etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu;
Sıradaki Haber Satılamayan Kurbanlıkları ESK Satın Alacak;İşte detaylar!