Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ELLER SEMAYA MEHMETÇİK İÇİN AÇILDI

aksarayda mehmetçik için eller

aksarayda mehmetçik için eller semaya açılarak dualar edildi, kurbanlar kesildi.

‘biz gençler güneş’ten Önce doğacağız’sloganıyla seher vaktinde; mehmetçiklerimiz ve yemen için dualarda buluşup aynısafı paylaştılar.

aksaraybelediyesi ve aksaray Önder İmamhatipliler derneği tarafından  mehmetçik için, yemen için ve doğu türkistaniçin aksaray ulu camide sabah namazı buluşması düzenledi.

yüzlercekişinin katıldığı sabah namazında dualar edildi. eller semaya açılıp mehmetçikiçin yemen için müslüman alemi için dualar edilerek kurbanlar kesildi. camiçıkışı vatandaşlara aksaray belediyesi tarafından bayraklar hediye edilerek çayve çorba ikramında bulunuldu.

sabahnamazı programı sonrası  açıklama yapan aksaray İmamhatipliler derneği başkanı kuddusibakar yaptığı açıklamalara şu konulara değindi.

“bugünyine sabah namazı buluşma programı ile buradayız. bugün burada çocuklarımız varanne, babalarımız ve büyüklerimiz var. bugün burada fıratın doğusunda görev yapanmehmetçiklerimize dua ettik. mehmetçiklerimiz için kurbanlar kestik inşallahrabbim mehmetçiklerimizin ayaklarına taş değdirmez düşmanlarımızı kahru perişaneyler. fitne fesat çıkaranları hainleri kahru perişan eyler. keseceğimizkurbanlar mehmetçiğimize kefaret olur diye düşünüyorum. rabbim onlarıvatanlarına ailelerine burunları bile kanamadan dönmelerini nasip eder inşallah,yine bugün burada yemen halkımız için, açlıkla imtihan olan yemen halkımız içindua ettik. zamanında Çanakkale de kurtuluş savaşında yanımızda olan yemen halkınınşimdi bizde türk milleti olarak yanında olduğumuzu göstermek istedik. onlaradualar ettik rabbim onlara hayırlı bol ve helal rızık ihsan eylesin inşallah,yine doğu türkistan da Çin zulmü altında olan müslüman kardeşlerimize dua ettikinşallah onlarda bu zulümden kurtularak İslam coğrafyasının her zaman zulümaltında olduğu döneme de  bizimdualarımızın, çocuklarımızın minik ellerinin, günahsız ellerinin bugün semayaaçıldığı bir günde zulümden kurtulmaları için dua ettik” dedi.

aksaray belediye başkanı halukŞahin yazgı;

allah’ın rahmeti bereketiüzerimize olsun, üzerinize olsun inşallah bugün Önder’e teşekkür etmekistiyorum. ekibi ile beraber, belediyemizle beraber hazırlamış oldukları bugüzel programda ailelerimiz ile birlikte yediden yetmişe hepimiz  sabah namazında, sabah dirilişinde  hep birlikte olarak ellerimizi semaya açarakdualar ettik. ne için önce mehmetçiğimiz için, sonra vatanımız ve milletimiziçin  sonrada dünyada  zulüm çeken bütün müslümanlar için dualarettik. rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. bu birliğimizi bütünlüğümüzühiçbir zaman bozmasın biz bir oldukça bütün oldukça düşmanlar görecekler kihiçbir emellerinin gerçekleştirilmediğini dolayısıyla biz bu dualarla  vebugün yapılacak kurbanlarla etkinliklerle inşallah güzel sonuçlara  vesileolacağına inanıyorum”  dedi.

‘biz gençler güneş’ten Önce doğacağız’sloganıyla seher vaktinde; mehmetçiklerimiz ve yemen için dualarda buluşup aynısafı paylaştık

sabahnamazı buluşmasına  aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı, ak parti merkez İlçe başkanı  hamza aktürk, ak parti belediye başkanadayı  evren dinçer, belediye başkanyardımcısı süleyman canbulut,  müsiadbaşkanı eyüp dağdaş, eğitim birsen başkanı murat günaydın, sağlık sen başkanırıfat kaya, belediye meclis üyeleri, stk başkanları ve  vatandaşlar katıldı.

haberyaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde,
Sıradaki Haber Aksaray’da kaza kavgaya dönüştü: Polis ekipleri olaya müdahale etti! 1 yaralı!