Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekmeğini kendi alın teri ile kazanıyor.

  Aksaray’da Bedensel Engelli

 

Aksaray’da Bedensel Engelli Şenol Ünsal ayakkabı boyacılığı yaparak ekmeğini taştan çıkarıyor. Boyacı Şenol Ünsal elhamdülillah evimin rızkını çıkarıyorum şükür dedi.

Aksaray’da geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan bedensel engelli Şenol Ünsal, Gazetemize vermiş olduğu röportajla mesleğinin püf noktalarından bahsederek yaşadığı sorun ve isteklerini dile getirdi.

Bedensel engelli Şenol Ünsal ev ekonomisine katkı sağlamak için ayakkabı boyacılığı yaparak görme engelli eşine de destek oluyor. Ev ekonomisine katkı sağlamak için her gün özürlü aracı ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki saat kulesi yanına gelerek ekmeğini alın terini silerek kazanıyor. Ayakkabı boyacı Ünal, hamdolsun rızkımız çıkıyor. Evimin elektrik, su, pazar giderlerine ufak da olsa katkım oluyor” dedi.

Ayakkabı Boyacısı Şenol Ünsal Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’den bir isteğinin olduğunu belirterek. Mesleği ve meslektaşları adına bir talepte bulundu.  Boyacı Şenol Ünsal; Bu boyacıların böyle meydanda paldır kuldur ortada değil de yağmur yaş yağdığında kulübe tipi kiralıkta yapabilir bize, yer yapabilme ihtimali olursa,  yani en azından yağmurdan yaştan kurtulmuş oluruz. Gelen müşterimizde kaybetmek istemeyiz. Çünkü biraz meydanda yağmur yaş yağdığında, biz sahalara çıkamıyoruz. Onun içinde bize şöyle kulübe tipi güzel bir, konteynır yapabilirse bizler rahat ederiz dedi.

Ayakkabı boyacısı Şenol Ünsal; Bu işe kaza yaptıktan sonra başladığını her meslek dalında olduğu gibi ayakkabı boyacılığına il başladığında zorluklar çektiğine değindi. Ben bu mesleği hemen hemen 11-12 yıldır, yapıyorum. 2001 yılında trafik kazası geçirdim. Evde canım sıkılıyordu ne yapayım diye en sonunda bu akülü arabamla beraber boyacılık işine başladım. Başlamasına başladım anacak ilk başata çok zorluklar çektim. Size bir anımdan bahsetmek istiyorum diyen Ünsal sözlerine; Boyacılığa ilk başladığımda ilk ayakkabıyı duman attırdık, rengi değiştirdik. Müşteri bayağı bize sitem etti kızdı. Bunun üzerine ilk başta korktum değişik renklerdeki ayakkabıları boyamamaya başladım ama zamanla yavaş yavaş alıştık. Şimdi her renk ayakkabı boyaya biliyorum. Çalışmak güzel bir şey insan kendi kendine bir şeyler yaptığı zaman daha mutlu oluyor. Elhamdülillah kazanıyorum eşimle birlikte hayatımızı sürdürüyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Fatma Altınok