Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EKİLİ ARAZİLERDE SÜNEYLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

aksaray’da süne mücadelesi kapsamında

aksaray’da süne mücadelesi kapsamında ekili arazilereinen ekipler kontroller yaparken, çiftçilerin de arazilerini kontrol etmesiisteniyor 

nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçiminisağladığı aksaray’da süneyle mücadele çalışmaları başladı. ekili arazilere inenziraat odası ve tarım müdürlüğü ekipleri, ürünlere zarar vererek verim kaybıyaşatan süne ve kımılla ilgili denetleme yapıyor.  

  süneyle mücadelekapsamında bu yıl da çalışmalara başladıklarını belirten gıda, tarım vehayvancılık İl müdürü bülent saklav, “bu sene süne mücadelesine başladık. 11tane ekip oluşturduk. bu ekibin 4 tanesi merkezde, 7 tanesi de ilçelerde görevyapıyor. bu süne mücadelesinde amacımız, çiftçilerimizin mücadele kapsamındadaha iyi verim elde edebilmesi. süne mücadelemiz dört bölüme ayrılıyor.amacımız yüksek verim elde etmek için tüm köylere ulaşıp mücadelemizi yapmak.mücadele sonunda da çiftçilerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmak”dedi.

“ekili alanlarıboş bırakmayalım”

ziraat odası başkanı emin koçak ise çiftçileri uyararak,“sezon itibariyle süne ve kımıl ile mücadele ediliyor. İl tarım müdürlüğü veziraat odası personelleri sahada gece gündüz çalışıyor. elimizden geldiği kadarüreticilerimizin az zarar görmesi için zararlı gördüğümüz böceklerigördüğümüzde üreticilerimize bilgi veriyoruz. aksaray’da İl tarım müdürlüğüolsun, ziraat odası olsun, bizim önceliğimiz eğitimdir. biz üreticilerimize heralanda eğitim vermeye devam ediyoruz. her şeyin başı eğitimdir. bizler geziyoruzama yetişemeyebiliriz. Üreticilerimiz günde en az bir sefer tarlalarını kontroletsinler. bunu ekiyoruz, 12 ay bekliyoruz. en azından verim alacağımız sıradatarlalarında gezer ve bakarlarsa daha iyi olur” şeklinde konuştu.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Nevzat Palta, Kurban Bayramı dolayısıyla
Sıradaki Haber Kalplere işleyen bayram mesajı: Nevzat Palta’dan duygusal kutlama