Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EKECİK YÖRESİ TARIM VE HAYVANCILIĞIN YENİ GÖZDESİ

aksaray ziraat odası başkanı

aksaray ziraat odası başkanı emin koçak, ak parti İlgenel meclis Üyesi ve damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanımahmut aktürk, tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, aksaray’ın merkeze bağlıcerran köyü’nde incelemelerde bulunarak istişarede bulundu.

tarım heyeti, merkeze bağlı cerran köyü’ne giderek buradabölge köy muhtarları ve üreticilerle buluştu. cerran köyü muhtarı nusret yar’ınev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısında aksaray’ın ve bölgenintarım ve hayvancılık konuları masaya yatırıldı. Üreticileri bir bir dinleyentarım heyeti, tarım ve hayvancılık sektörünün aksaray için son derece önemlibir sektör olduğunu belirterek, üreticilerin daha verimli, daha sağlıklı, dahakazançlı ve daha kaliteli ürün yetiştirebilmeleri için geniş çaplı çalışmalaryaptıklarını söyledi. ziraat odası başkanı emin koçak, ziraat odasınınçiftçiler için var olduğunu belirterek, “biz makamda oturup zaman harcamıyoruz.biz her daim, gece gündüz demeden üreticilerimiz ile birlik beraberlikiçerisindeyiz. Üreticilerimizin en ufak sıkıntısında bile onların yanındaolarak destek ve çözüm üretiyoruz. allah izin verirse yapılan çalışmalar, yeniyatırım ve yeni projelerimiz ile çok daha iyi noktalara ulaşacağız” dedi.

ak parti İl genel meclis Üyesi ve damızlık koyun keçiyetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk ise, bölgenin küçükbaşhayvancılıkta parlayan bir yıldız olduğunu, küçükbaş yetiştiricilikte ekecikyöresinin bulunmaz bir bölge olduğunu ve bu amaçla bölgedeki mera alanlarınınkesinlikle korunması gerektiğini söyledi. tarım ve orman İl müdürü bülentsaklav ise tarım bakanlığının üreticilere yönelik yaptığı destekleme veçalışmalar hakkında bilgiler vererek, “biz ziraat odası ile birlikteüreticilerimize her alanda eğitimler veriyoruz. bu eğitimler sonrasında dabakanlığımızın çiftçilere yönelik sunmuş olduğu projelerden çiftçilerimizinyararlanabilmesi için iş birliği yaparak maksimum fayda sağlamalarınaçalışıyoruz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,
Sıradaki Haber Sultanhanı’da Halı Sanatı Devrimi: Kültürel Mirası Uluslararası Arenaya Taşıyor!