Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ek MTV ödemeyenler için kötü haber

Anayasa Mahkemesi ek Motorlu

Anayasa Mahkemesi ek Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) düzenlenmesi kararını oy birliğiyle reddetti. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde iptaline yönelik açılan dava sonuca vardı.  Ek MTV’ye yönelik Anayasa Mahkemesi düzenlemesinin iptaline yönelik açılan davayı reddetti.

Ek MTV, iptali beklerken ödemeyen vatandaşlar için mal beyan verme zorunluluğu gelirken mal beyanı vermeyenlere hapis cezası verilebilir. Anayasa Mahkemesi ek MTV düzenlemesinin iptali için açılan davayı oy birliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi’nin reddet kararının ardından ilk taksit ödemesini yapmayan milyonlarca vatandaş için de faiziyle ödeme, mal beyanı ve hapis cezası olmak üzere ek yaptırımlar uygulanacağı açıklandı.  Ek MTV’de ödemesini yapmayanlar için son ödeme tarihi olan 6 Eylül 2023 tarihi itibarıyla faiz işlemeye başlayacak.

Ek MTV ödemesini yapmayanlardan, 7 gün içinde ödeme yapılması istenirken, ödemedikleri halde bu sürede ‘mal beyanı’ da talep edilerek mal beyanında bulunmayanlara da 3 ay zorlama hapis cezası verilebileceği açıklandı.

Ek MTV’yi ödemesi halinde vergi dairelerine dava açanların davaları ise bu karar sonrasında mahkeme kararıyla reddedilebilecek. Mahkeme masrafları ise,  Hazine’nin avukatlarının 10 bin 500 TL olan vekâlet ücretleri, vekâlet ücretinin de icraya konu edilmesi halinde 3 bin 600 TL olan icra masrafı da dava açan vatandaş tarafından ödenecek.

Haber: Fatma Altınok