Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ehliyette yaş sınırı değişti; Artık sadece bu yaş aralığındaki sürücüler araç kullanabilecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan son karara göre artık belirli bir yaşın üzerindeki vatandaşlar araç kullanamayacak. Buna göre yaş sınırını dolduranlar için sürücü belgelerinde yeni bir düzenlemeye gidilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan son

Sürücü belgesine dair yaş sınırları bir kez daha güncelledi. Yayımlanan son karara göre Türkiye’de artık 69 yaşın üzerindeki vatandaşlar ticari araç kullanamayacaklar. Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre ticari taşıma istihdamında yer alacak olan sürücülerin belirli bir yaş aralığında yer alması gerekiyor. Buna göre büyük otobüslerde şoför olarak çalışacak olan kişilerin en az 26 yaşında olması gerekirken, en fazla ise 69 yaşında olabileceği vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre pandemi süreci sonrasındaki ticari artışa yanıt verebilmek için yaş sınırının geçici olarak 69’a yükseltilmesine karar verildi. Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından ve sürücü eğitimlerindeki aksamaların ardından, bu kararın 2024 yılı sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu karardan önce Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre ticari araç kullan kişiler için yaş sınırı 66 idi. Bu düzenleme ile 2024 yılı sonuna kadar 26-69 yaş aralığında yer alan sürücüler de ticari taşıma yapabilecek.

Ağustos Gerçe