Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitimde İş Birliği: Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı Toplantısı Aksaray’da yapıldı!

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı, Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, İl Müftü Vekili Raziye Bozova, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Müftüleri, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.  Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf Güneş tarafından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları, Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Liseler 4 masa halinde çalışmalara başladı.

  1. Masa başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Ağır, 2. Masa başkanı İl Müftü V. Raziye Bozova, 3. Masa başkanı İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, 4. Masa başkanı Din Öğretimi Şube Müdürü Süleyman Bozova oldu.
  2. Oturumda; Öğretim programları ve ders kitapları ile ilgili görüşler, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin hangi alanda desteklenmesi gerektiği,
  3. Oturumda; öğrenci ve velilerin din eğitimi alanı dersleriyle ilgili beklentileri, İmam Hatip Okulları öğrencilerinin bir üst öğretime akademik olarak hazırlanması ile ilgili görüşler, kurum kültürüne uyum ve görünürlük çalışmaları,
  4. Oturumda; İmam hatip ortaokulu öğrencilerinin Anadolu İmam Hatip Liselerine erişimi konusunda yapılabilecek faaliyetler, okullar arası farklılıkların azaltılması ve özgün uygulamaların yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslararası projelere katılımın desteklenmesi, öğrencilerde milli ve manevi değerlerin geliştirilmesine katkı sağlamak için neler yapılabileceği, konuları görüşüldü.

Ayrıca, öğrencilerin bilim, kültür, sanat ve spora yönelik gönüllülük ve sosyal sorumluluk programları ile millî, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerleri benimsemelerine yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi. Çalıştayda öğrencilerin akademik, mesleki, sosyal ve kültürel açıdan daha iyi yetişmeleri için okullarda eğitim ortamlarının iyileştirilerek zenginleştirilmesine, ders kitapları ve öğretim materyallerinin verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik yapılan çalışmalar istişare edildi. Müdürlüğümüz Din Öğretimi Bölümü Şube Müdürü Süleyman Bozova’nın çalıştay değerlendirme konuşmasını yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Metin Alpaslan, çalıştay katılımcılarına katılım belgelerini takdim etti ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Haber: Avni Kuru