Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim çalışanlarından kritik çağrı; Promosyonlar ve ek ders ücretleri

Türk Eğitim Sen, Promosyon

Türk Eğitim Sen, Promosyon anlaşmalarının yeniden güncellenmesi iradesini talep etti.

Türk Eğitim Sen Başkanı Ali Toprak, geçen yıl Eylül ayında promosyon anlaşmalarının güncellenmesi iradesini gösteremeyenlerin eğitim çalışanlarının mağduriyetine sebep olduğunu belirtti. Toprak, süresi biten promosyon ihalelerinin tüm Aksaray’ı kapsayacak şekilde 2024 yılı zam oranları baz alınarak açık artırma ihale usulüyle yapılması gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim Sen’in yetkili olması durumunda, öğretmenlerin ek ders ücretlerini her ayın 5’inde alacağını açıklayan Toprak, promosyon ihalesinin Aksaray genelini kapsayacağını belirtti. Ayrıca, yapılan protokollerin her kurumda ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Ali Toprak’ın açıklamaları, promosyon anlaşmalarının güncellenmesi ve eğitim çalışanlarının haklarının korunması için çağrı niteliğinde oldu. Türk Eğitim Sen’in yetkili olması durumunda yapılacak düzenlemelerin detaylarına dair talepler, sendikanın önceliklerinden biri olarak öne çıktı. Bu talepler, eğitim çalışanlarının beklentilerine çözüm olabilecek nitelikte görünüyor.

Haber: Fatma Altınok