Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Çalışanları Sevindiren Karar: YÖK, Görevde Yükselme Sınavıyla Kapıyı Açtı!

Türk Eğitim Sen Aksaray

Türk Eğitim Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavına yönelik iletilen talebe ilişkin açıklamada bulundu.

YÖK’ün 2024 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı yapılacağını açıklamasının ardından Şube Başkanı Ali Toprak yaptığı açıklamasında; “Sendika olarak değişik zamanlarda sıklıkla gündeme getirmiş ve en son olarak da 24 Ocak 2024 tarihinde yazılı olarak YÖK’e başvurarak merkezi görevde yükselme sınavının yapılmasını talep etmiştik. YÖK bugün tüm üniversitelere bir duyuru çıkararak, beş yıl aradan sonra, 2024 Yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Yazılı Sınavı yapılacağını açıkladı” dedi.

Şube Başkanı Ali Toprak sözlerinin devamında ise; “Üniversite çalışanlarının beklentisi doğrultusunda alınan bu karardan ötürü Yükseköğretim Kuruluna teşekkür ediyoruz. Beklentimiz, istisnasız tüm üniversitelerin merkezi yazılı sınava dahil olması ve sadece sınav başarısına göre çalışanların görevde yükselme taleplerinin karşılanmasıdır. Sürecin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok