Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EBRU USTASI DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

ebru sanatının dünyaca ünlüismi

ebru sanatının dünyaca ünlüismi hikmet barutçugil, zinciriye medresesinde ebru sanatı kursiyerlerinedeneyimlerini paylaştı. 

aksaray belediyesi tarafındanzinciriye medresesinde düzenlenen programa aksaray belediye başkanı haluk Şahinyazgı, eşi hasibe yazgı,   ebru sanatının dünyaca ünlü ismi hikmetbarutçugil ve ebru kursuna katılan kursiyerler katıldı.

hikmet barutçugil, ebrusanatına olan aşkını şöyle anlattı: “aşk olunca meşk olur derler. ben öncehat sanatına ilgi duydum. eski örnekleri ararken onların zeminlerindepervazlarında ebruyu gördüm. bir aşktır gönlüme düştü. o yıllarda bu sanat bukadar yaygın değildi, ebruyu kendi kendime öğrendim. Öğrendiklerimden aldığımhazzı başkalarıyla paylaşmak istedim. o tarihe kadar ebrunun nasıl yapıldığınadair kitap yazılmamıştı. oturdum ve bu sanatın kitabını yazdım. 17 sene sürenbir çalışma sonunda bir kitap ortaya çıktı. hayatta öğrendiğim en önemlişeylerden biri de bilgi paylaştıkça bereketleniyor” dedi. konuşmasının ardındankendisini kursiyerler ile buluşturan aksaray belediye başkanı haluk Şahinyazgı’ ya teşekkür etti.

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı, ebru sanatının dünyaca ünlü ismi olan hikmet barutçugilhocamıza teşekkür ediyorum diyerek kursiyerlerin ve kendisinin hocamızındeneyimlerinden faydalandığını söyledi.

haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

İslam dini açısından önemli bir
Sıradaki Haber Aksaray’da Kurban Kesim Yerleri Belli Oldu: İşte Detaylar!