Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın mutluluk sıralaması belli oldu; Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

2024 Dünya Mutluluk Raporu’na

2024 Dünya Mutluluk Raporu’na göre Türkiye’nin mutluluk sıralamasında birkaç basamak yükseldi. 2023 yılında yayımlanan raporda 106. sırada bulunan Türkiye, 98. sıraya yükseldi. Bu gelişmeyle kendisini daha üst sıralara taşımış oldu. Ancak, 143 ülkenin yer aldığı raporda, Afganistan hala dünyanın en düşük mutluluk sıralamasında yer alıyor. Lübnan, Lesoto, Sierra Leone ve Kongo gibi ülkeler de en düşük sıralamalarda yer alıyor.

Raporda ilk 10’da ise Finlandiya, Danimarka, İzlanda, İsveç, İsrail, Hollanda, Norveç, Lüksemburg, İsviçre ve Avustralya gibi ülkeler yer alıyor. Avusturya 14., İngiltere 20., ABD 23., Suudi Arabistan 28., İspanya 36., Japonya 51. ve Yunanistan 64. sırada bulunuyor.

Dünya Mutluluk Raporu, kişi başına düşen Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH), sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi, özgürlük, cömertlik ve yolsuzluk algısı gibi altı temel değişkeni inceleyerek yaşam değerlendirmelerini açıklamaya yardımcı oluyor. Bu veriler, dünya genelinde mutluluğu etkileyen faktörleri anlamaya ve daha mutlu bir toplum için politika önerileri geliştirmeye yardımcı oluyor.

Haber: Ağustos Gerçe