Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın en zehirli örümceği Aksaray’da görüldü!

Dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olarak bilinen Loplu Örümcek, Aksaray’da görüldü.

Dünyanın en zehirli örümceklerinden

 

 

Edinilen bilgiye göre; Aksaray Adana karayolu üzerinde bulunan bir evin bahçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olarak bilinen loplu örümcek (Argiope lobata) görüldü. Yakın zamanda Türkiye’nin farklı yerlerinde görülmeye başlanan loplu örümceğin Aksaray’da görüldüğü ve burada yavrulayarak sayısını artırdığı bilgisi aktarıldı.

Türkiye’de genellikle Akdeniz bölgesinde görülen bu örümcek, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana Gümüşhane, Ankara ve Kahramanmaraş’ta da görülmüştü. Loplu örümcek, bu kez de Aksaray’da görüldü.

Örümceği gören Kerem İz (32) konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bankta oturuyorduk arkadaşlarla birlikte, kalın ve büyük bir ağ gördük. Bunu ören örümcek küçük değildir, bakalım dedik. Sonra baktık ki baya büyük bir örümcek. Ondan sonra bunu internetten araştırdık. Baya zehirli bir örümcekmiş. Kökeni Afrika’ya dâhilmiş. Şaşırdık. Bunu Türkiye’nin farklı illerinde de çok sık görüldüğünü öğrendik. Zehirli olduğu için biraz tedirgin olduk.” İfadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe