Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın en eski meslekleri nelerdir, İşte detaylar

Oldest tarafından yapılan araştırmalar çerçevesinde en eski meslek meslekler belirlendi. İnsanlık tarihi boyunca hayatta kalma içgüdüsü ile birlikte toplumsal gelişimin getirisi sonucunda meslekler ortaya çıkmaya başladı.

Oldest tarafından yapılan araştırmalar

Oldest’ten elde edilen bilgiler kapsamında dünya tarihinin en eski meslekleri ve ortaya çıktığı tarih belirlendi. İnşaatçılığın temellerinden tarımın gelişimine kadar dünyanın en eski 8 mesleği hakkında detaylar haberimizde;

İşte dünyanın en eski meslekleri;

İnşaatçı sekizinci sırada yer aldı. 10.000- 15.000 yıl öce  ortaya çıktığı ülke ise Antik Mezopotamya olduğu tahmin ediliyor.

Çiftçi yedinci sırada yer alırken yaklaşık 12.000- 13.000 yıl önce çıktığı tahmin ediliyor. Antik Mezopotamya’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Müzisyen ise altıncı sırada yer alırken yaklaşık 50.00 yıl önce ve Almanya’da bulunan en eski enstrümanlarla birlikte ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Sanatçı ise beşinci sırada yer alarak 67.000 yıl önce en eski mağara resimlerinin bulunduğu İspanya’da ortaya çıktığını tahmin ediliyor.

Hikaye Anlatıcısı ise dördüncü sırada yer alırken 200.000 yıldan daha az bir süre önce ve Afrika’da bir yerde ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Kumaşçı/ Terzi üçüncü sırada 10.000- 500.00 yıl önce ve Afrika’da bir yerde ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Avcı/ Kasap ikinci sırada yer alırken kesin olmayan sonuçlara göre 1,8 milyon yıl önce ve Tanzanya’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Alet Yapımcısı ilk sırada yer alırken 2,6 milyon yıl önce Gona, Etiyopya’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

Fatma Altınok 

Aksaray’da Veteranlar Ligi, 13. Haftasının
Sıradaki Haber Aksaray Veteranlar Ligi’nde güncel puan ve sıralama belli oldu