Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü, Konya ve Aksaray illerinde iki büyük altyapı projesine imza attı. Konya Ilgın Mecidiye Göleti Sulaması Yenileme Projesi ve Aksaray Merkez Hanobası Köyü Yukarı Havza Tedbirleri Projesi için sözleşmeler, DSİ Bölge Müdürü Mehmet Alp ve yüklenici firmalar arasında imzalandı.
Mecidiye Göleti Sulaması Yenileme Projesi kapsamında, 574 hektar tarım arazisinin sulanması için gerekli altyapı çalışmaları yapılacak. Proje, pompa istasyonu, regülasyon havuzu, elektrik binası, 20 km boru hattı ve mekanik teçhizat montajını içerecek.
Hanobası Köyü Yukarı Havza Tedbirleri Projesi ise Aksaray’da taşkın riskini azaltmak amacıyla Boğaz Deresi ve Kuru Dere üzerinde yapılacak ıslah çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bu projeyle birlikte 1785 metre trapez kanal, 4 menfez, 11 şut yapısı ve 3 tersip bendi inşa edilecek.
Bu projeler, tarım alanlarında verimliliği artırmayı, bölgedeki su kaynaklarını daha etkin kullanmayı ve taşkınlara karşı koruyucu önlemleri güçlendirmeyi hedefliyor.
Haber Merkezi