Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DON UYARISI

aksaray belediyesi su vekanalizasyon

aksaray belediyesi su vekanalizasyon müdürlüğü, kış aylarında sıfırın altına düşen havasıcaklıklarının, su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağınıhatırlatarak, vatandaşları sayaçlarının donmaması için önlemler almalarıkonusunda uyardı.

abonelere ait susayaçlarının korunmasının, abonelerin sorumluluğunda olduğunu açıklayan su vekanalizasyon müdürlüğü yetkilileri, sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşıkorunmasız bırakıldığı takdirde donarak zarar görebileceğini hatırlatarakuyarıda bulundu.

abonelerin, donan sayaçlarahiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerektiğine dikkatçeken yetkililer yaptıkları açıklamada, “donan sayaçlara ateş ve sıcak suile müdahale edilmesi halinde tesisat ve borularda büyük zararlar meydanagelmektedir. bu da hem maddi hem de tamirin daha uzun bir sürede yapılmasıanlamına gelir. sayaçlar ile açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası,talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. sayaç yeri temiz, aydınlık verüzgâr almayacak şekilde tanzim edilmeli. su sayacının donması halinde,patlayan sayaçtan akan su diğer sayaçların da donmasına neden olur. bu nedenleilk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor. bu tür sorunlarla karşılaşanabonelerimizin alo 185 nolu arıza hattımızı aramaları halinde ekiplerimiz enkısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olacaktır” denildi.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’ın yeniden il oluşunun 35. yılı; Başkan Dinçer’den tarihi açıklama!