Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN YÜRÜDÜLER

“doğu türkistan’da 69 yıldır

“doğu türkistan’da 69 yıldır fiili bir işgal vesistematik asimilasyon politikası uygulanmaktadır. Çin, o bölgeninzenginliklerini sömürüyor ve bölgedeki müslüman türkleri imha etmekistiyor”

aksaray’da, sivil toplum kuruluşları Çin’in uygurtürklerine yönelik insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla yürüyüşdüzenledi.

doğu türkistan ve türk bayraklarıyla öğle namazınamüteakip ulu cami’de bir araya gelen grup, “katil Çin türkistan’dandefol” ve “yaşasın tam bağımsız doğu türkistan” sloganlarıyla 15temmuz milli İrade meydanı’na yürüdü.

yürüyüşe katılan doğu türkistan milli meclis başkanıseyit tümtürk, 15 temmuz milli İrade meydanı’nda yaptığı konuşmada, “doğutürkistan’da 69 yıldır fiili bir işgal ve sistematik asimilasyon politikasıuygulanmaktadır. Çin, o bölgenin zenginliklerini sömürüyor ve bölgedekimüslüman türkleri imha etmek istiyor.” dedi.

aksaray’da 35 milyon doğu türkistanlının sesini, soluğunuve derdini anlatma fırsatı bulduklarını dile getiren tümtürk, şunları kaydetti:

“doğu türkistan diye bir coğrafya var. bu coğrafyahepinizin, hepimizin. bin yıl önce ecdadımızın bize yadigar bıraktığı müslümantürk’ün vatanıdır. bugün doğu türkistan’da 35 milyon müslüman türk var ama Çin1949 yılında işgal ettiği doğu türkistan’ı 69 yıldır fiili bir işgal vesistematik bir soykırımla adeta yok etmeye çalışıyor. doğu türkistan’ın yeraltı ve yer üstü zenginlikleri sömürülerek adeta o bölgenin bütün zenginlikleribedava Çin’e aktarılıyor ve o bölgedeki müslüman türkler açlığa ve sefaletesürükleniyor. Çin, bununla da yetinmiyor ve bugün doğu türkistan’ın gerçeksahipleri olan 35 milyon müslüman türk’ü komple imha ederek tarihi türk İslambeldesi olan doğu türkistan’ı bitirmek istiyor.”

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye istatistik Kurumu tarafından düzenli
Sıradaki Haber Sanayi ve Hizmet Sektörlerinde Ücretli Çalışan Sayısında Dikkat Çekici Artış!