Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ATSO’DA DÜZENLENDİ

ekonomi bakanlığı, türkiye odalar

ekonomi bakanlığı, türkiye odalar ve borsalar birliği, ortaanadolu İhracatçılar birliği ile aksaray ticaret ve sanayi odasının ortaklaşadüzenlemiş olduğu dış ticaret bilgilendirme semineri atso hizmet binasındagerçekleşti.

ekonomi bakanlığından gelen uzmanlar tarafından atsoÜyelerine ve vatandaşlara yönelik olarak gerçekleşen bilgilendirme seminerinekatılımcılar tam not verirken, seminerin düzenlenmesinden dolayı emeğigeçenlere teşekkür ettiler.

dış ticaret bilgilendirme semineri sonrasında bilgi verenatso yönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş, yapmış olduğu açıklamada; “önceliklebu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza aksaray ticaret vesanayi odası yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum.bilindiği üzere ülkemizin 2023 yılı hedeflerinin içerisinde 500 milyar dolarlıkbir ihracat rakamı mevcuttur. bu rakam ülkemizi dünya genelinde ekonomisi engüçlü 10 ülke arasında olmasını sağlayacağından dolayı devletimizin ihracatadesteğide her geçen gün artmaktadır. geçtiğimiz yıl rakamlarında türkiye’ninithalatı en az 21 şehrinden birisi olan ilimiz ihracatını da artırmayabaşlamıştır fakat bu rakamlar istenilen seviyede henüz değildir. anadolu’nunparlayan yıldızı şehrimizin sanayide çok daha iyi konumlarda olmasını sağlamak içinen başta ihracatını artırmalıyız. bizim en büyük gayemiz aksaray’ı ticaret veihracat merkezi yapmaktır. bunun için gerekli olan tüm altyapılar şehrimizdemevcuttur. bugün türkiye’nin stratejik konumu en yüksek olan ili aksaray’dır.bu avantajları çok iyi kullanmalıyız. dünya’da artık ülkeler yarışmıyor,şehirler yarışıyor ise bizde bu yarışta aksaray’ı en ön sıralarda tutmayaçalışmalıyız. bu yolda en büyük ihtiyacımız ise eğitim seminer ve bilgilendirmetoplantılarıdır.İşte bu noktada düzenlemiş olduğumuz seminerimizin önemi birkez daha ortaya çıkmakta olup aksaray iş dünyamızın ve sizlerin yararına olacakdış ticaret seminerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyespor Minikler Hentbol Türkiye
Sıradaki Haber Minik Devlerden Büyük Başarı: Aksaray Belediyespor Türkiye Üçüncüsü!