Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet Su İşleri’nden yaban hayata hayat veren su takviyesi!

DSİ, 12 ilde açtığı sondaj kuyuları ile yaban hayvanlarına su temin ederek doğal yaşamın korunmasına katkıda bulunuyor.

DSİ, 12 ilde açtığı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), Türkiye’nin yaban hayatına yönelik hayati bir adım atarak, kuraklık ve su kaynaklarının azaldığı dönemlerde yaban hayvanlarına su temin ediyor. Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Samsun, Yozgat, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerinde açılan 14 sondaj kuyusu, yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarında kalmasını teşvik ederken, üreme alanlarının korunmasına da yardımcı oluyor.

Bu kuyular, özellikle su kaynaklarının kıt olduğu bölgelerde yaban hayvanlarının göç yollarında daha güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yaşamalarını sağlıyor. DSİ’nin bu çalışmaları, sulak alanların ve yeraltı su seviyelerinin etkilendiği bölgelerdeki habitatların su ihtiyaçlarının karşılanmasına büyük katkı sunuyor.

Ayrıca, DSİ hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde idari imkânlarla Hayvan İçme Suyu (HİS) göletleri inşa etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 83 adet HİS göleti inşa edilerek faaliyete geçirildi. Bu göletler, hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra bölgesel ekosistemi destekleyen önemli yapılar olarak işlev görüyor.

Yetkililer, bu adımların yaban hayatının korunması ve ekosistemin devamlılığı için son derece önemli olduğunu vurgularken, bu çalışmaların ilerleyen dönemlerde daha da genişleyeceğini belirtiyor.

Hakan Hidayet Deniz