Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem bölgelerinde tarım arazileri suya kavuşuyor

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan deprem bölgesinde tarım alanlarının kalkınmasına yönelik yapılan çalışmaları yayınladı.

6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem, Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde, birçok can kaybı yaşanmıştı.

     

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamada;  “Asrın felaketinde hasar alan sulama kanallarında onarılıyor. Tarımsal üretim devam ediyor. Şu ana kadar 56 bin metre uzunluğunda suluma kanaletinin bakım ve onarım çalışması yapılarak 12 bin 400 metre sulama kanalı yalıtım imalatı bin 200 metre işletme bakım onarımı tamamlandı” dedi.

Tarım arazilerinin yeninde etkili ve verimli hale gelmesi adına sulama çalışmaları yürüten bakanlık, çiftçilerin yanında olmaya ve yaralarını sarmaya çalışıyor. Deprem bölgesindeki toprakları tekrar suya kavuşturma çalışmaların hız kesmeden devam ediyor.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Depremden etkilenen illerimizde tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, topraklarımızın susuz kalmaması için sahada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bereketli topraklarımızı suyla buluşturmaya, üreticilerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Fatma Altınok