Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

konu hakkında tarım ve

konu hakkında tarım ve ormancılık İl müdürü bülentsaklav  yaptığı açıklamalarda şunlarısöyledi.

“bakanlığımız, gıda güvenilirliğinin sağlanması, haksızrekabetin önlenmesi ve tüketici sağlığının korunması amacıyla belli aralıklarlaresmi kontroller gerçekleştirilmektedir” dedi.

konu hakkında tarım ve ormancılık İl müdürü bülentsaklav  yaptığı açıklamalarda şunlarısöyledi.

“bakanlığımız, gıda güvenilirliğinin sağlanması, haksızrekabetin önlenmesi ve tüketici sağlığının korunması amacıyla İl müdürlüğümüzgıda ve yem Şube müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından 5996 sayılı veterinerhizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında ilimizde faaliyetgösteren, gıda üretim, satış ve toplu tüketim ve yem işletmelerine risk esasınagöre belli aralıklarla resmi kontroller gerçekleştirilmektedir.

bu kapsamda denetim faaliyetleri; rutin denetimler, alogıda 174 ihbar hattına gelen ihbar ve şikâyetlere istinaden yapılan denetimler,haccp tetkikleri, onay İşlemleri, numune alma, izlenebilirlik ve takipdenetimleri ve İl müdürlüğümüze yapılan yazılı ve sözlü şikâyetlere istinadengibi nedenlerle yapılmaktadır. bu bağlamda; İlimizde bulunan toplu tüketim vesatış işletmelerine müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından İlmüdürümüz bülent saklav’ ın refakat ve katılımlarıyla resmi denetimlergerçekleştirilmiştir. bu denetimlerde; işyerlerinin 5996 sayılı veterinerhizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerineuygun olarak çalışıp çalışmadığına bakılmış, işletmelere mevzuat hükümlerihakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

hâlihazırda İlimizde;404 üretim,2689 satış ve toplutüketim yeri ve 146 adet yem işletmesi faaliyet göstermekte olup buişletmelerin denetimlerine müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafındantitizlikle devam edilecektir.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Anadolu'da ilk yazılı belgelerin bulunduğu
Sıradaki Haber Kültepe’de yeni kazı sezonu başladı