Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEMOKRASİNİN EN BÜYÜK GÜCÜ BASIN’DIR

aksaray gazeteciler cemiyeti başkanı

aksaray gazeteciler cemiyeti başkanı yaşar karatay “24temmuz gazeteciler ve basın bayramı” dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

tüm basın mensuplarının basın bayramını kutlayan başkankaratay, mesajında şunları söyledi:

 “tarafsız ve özgürbir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  24 temmuz1908 tarihinde türk basınında sansürün kaldırılması, “gazeteciler ve basınbayramı” olarak her yıl 24 temmuz`da kutlanmaktadır.

halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan vedüşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemlibir toplumsal görev icra etmektedir. demokratik hayatımızın vazgeçilmezunsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olanbasın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başındagelmektedir.

basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerinesaygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveniartırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerekyönlendirilmesinin  önüne geçecektir. toplumsal değerlere saygılı,sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgürbasın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

bu vesileyle, bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyükbir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensubu arkadaşlarımın 24temmuz gazeteciler ve basın bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılardilerim.”

haber vadat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!