Belirlenen programa göre ilk adım, Ziraat Bankası Gülağaç Şubesi’ne asıl hak sahibi adına ödeme yapılması olacak. Takdir edilen bedelin metrekare bazında 20.000 TL ile 27.000 TL arasında değiştiği bildirildi. Ödeme işlemlerinin ardından dekont, kimlik fotokopisi ve bir dilekçeyle birlikte Aksaray İl AFAD Müdürlüğü’ne başvuru yapılacak.
İl AFAD Müdürlüğü, ödemesi tamamlanan dosyaları Tapu Müdürlüğü’ne ileterek tapu devir işlemlerini başlatacak. Sürecin sonunda tapular hak sahiplerine teslim edilecek. Bu sistemli süreç, hem yasal güvenceleri hem de vatandaş memnuniyetini önceleyecek şekilde yapılandırıldı.
Demirci Belediyesi, yapılan toplantının hak sahipliğinin netleştirilmesi ve sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından kritik önemde olduğunu vurguladı. Belediye ayrıca, tüm aşamalarda vatandaşlara rehberlik etmeye hazır olduklarını ve detaylı bilgi almak isteyenlerin 0382 436 21 98 numaralı hattı arayabileceğini duyurdu.
Belde halkı tarafından ilgiyle karşılanan toplantı, yerel yönetimin şeffaf ve işbirliğine dayalı bir anlayışla hareket ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Projenin önümüzdeki süreçte tapuların teslimiyle birlikte tamamlanması bekleniyor.
Ağustos Gerçe