Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DELİLER FATİH’İN FERMANI” FİLMİNİN GALASI YAPILDI

3 kasımda vizyona giren

3 kasımda vizyona giren veçekimlerinin tamamı aksaray’da yapılan “deliler fatih’in fermanı”filminin galası oyuncuları ile birlikte   aksaray park site adesede  yapıldı. binlerce kişinin katıldığı  galada izdiham yaşandı. filimin oyuncularıile resim çektirmek isteyen vatandaşlar bir birleri ile yarıştı. gala gecesindefilimin başrol oyuncusu cem uçan ve diğer oyuncular  gala öncesi park site içerinde bulunan Çocuk aktivite merkezini gezerek hayranlarıile resim çektirdiler.  

tamamı aksaray’da çekilenve kazıklı voyvoda vlad tepeş’in osmanlı sarayı’na uzanan hikayesininanlatıldığı ‘deliler fatih’in fermanı’ filminin aksaray galası yapıldı. 

filimin  yönetmeni osman kaya, olan  kurgusuyla veçekimleriyle tarihimizi yansıtan filimde rol alan erkan petekkaya, cemuçan,İsmail filiz,nur fettahoğlu, yetkin dikinciler, gülşah Şahin, gökçe Özyol,hakan yufkacıgil’in rol aldığı filim  izleyicilerin  beğenisine sunuldu.  

3 kasımda vizyona giren veçekimlerinin tamamı aksaray’da yapılan “deliler fatih’in fermanı”filminin galasında  oyuncu  cem uçan filim hakkında değerlendirmelerdebulundu.

oyuncu cem uçan; ortakyapıcılarından biriyim proje yapımcısıyım ve baş rol oyuncusuyum. kendi öztoprağımızdan öz evlatlarımızın yaptığı bir hikaye çektik. kendi ecdadımızıdoğruları ile tarihi kronojinin üstünde var olan bir hikayeyi anlatıyoruz.murat tepeşah ve fatih sultan mehmet arasında geçen bir hikayeyi anlatıyoruz.tarihi kronojide belgeleri ile sabitlenmiş gerçekliği ispatlanmış bir hikaye anlatıyoruz.geçmişte  hollywood sinemasındayaptıkları duracula anton filminin aslında bir cevabı gibide düşünülebilirizdeliler filmini  ecdadımızı aşağılayantarihimizi aşağılayan, atalarımızı aşağılayan bir filim çektiler. biz bunun tamorijinal halini  tarihte nasıl oldu doğalhalini anlatıyoruz. dediğim gibi bu bir türk filimi  bu toprağın öz çocukları çekti bu filimiaksaray’da çekildi baştan sona kadar bütün filim aksaray da çekildi. aksaray’ın doğal platosunda çekildi.8hafta boyunca aksaray da kaldık. İnanılmaz bir şehir müthiş bir yer  avrupa’ da her her yerde anlatmayaçalışıyorum. İnanılmaz bir halkı var, halkıyla birlikte çalıştık deliler filimiboyunca  gerçek bir hikaye anlatıyoruz.kendi hikayelerimizi kendimiz anlatmazsak. dünya  bizim hikayelerimizi kendi istediği gibianlatır. o yüzden bu tarz hikayeleri, ecdadımızı anlatan gerçek hikayeleri  devamı anlamında da elimiz geleni yapmayaçalıyoruz. bu arada aksaray belediyemize ve belediye başkanı haluk Şahinyazgıya gösterdiği ilgiden ve değerden dolayı teşekkür ediyorum. bize gerçektençok büyük destek verdi.     

oyuncu gülşah Şahin; bizimdeliler filmimiz isminde anlaşılacağı gibi aslında erkek filmi  dahayoğunluklu fakat bizde bayanlar olarak bize düşen karakterleri yerine  getirmeye çalıştık. gerçekten deliler filmiözel bir filim  bence  çok büyük emek verilerek  cem uçan’ın hayalleri üzerine kurulmuş ve gerçekleştirdiği büyük bir yapım  bunun içinde olmaktan dolayı gurur duyurum.Çünkü tarihi gerçekliğin içinde  aynızamanda büyük bir görsel şölen var. halkımızın beğenisine sunuyoruz  dedi.

aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı; herşeyden önce cem beye teşekkür etmek istiyorum aksaray’daböyle bir filim çektikleri için bundan 1,5 yıl önce tanıştığımızda vegörüştüğümüzde aksaray’ın doğal bir plato olduğunu  böyle tarihi bir filim çekmek için uygun veortam oluştuğunu  söylediklerindebizlerde çok mutlu olmuştuk. onlara hem destek olmak suretiyle hem yanlarındamaddi manevi olmak suretiyle bu filimin gerçekleştirilmesi için  birçalışma içerisine  girdik. ben ekiparkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ardından da bu filmi  hayata kandıran  deliler gibi tarihin önemli noktasında  önemligörevler icra eden  böyle bir ekibinsinema diliyle  aktarılmasından dolayıda  emeği geçen herkese teşekkür ediyorumdedi.

galaya aksaray valisi alimantı, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, aksaray İl emniyet müdürüali karabağ, turizm il müdürü  mustafadoğan, İş kur İl müdürü mahmut akkuş ve diğer daire müdürleri ve vatandaşlarkatıldı.

haber yaşar karatay 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!