Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DAİRE FİYATLARI ARTTI

meridyen mimarlık bürosu sahibi

meridyen mimarlık bürosu sahibi mimar aykut doğan 2018yılının son aylarında artan maliyetler nedeniyle inşaat sektöründe eski yıllaranazaran düşüş olduğunu dile getirdi. 

daire 300-350 bintl’ler arasında satılıyor

mimar doğan, “geçen yıllarda 200 – 250 bin tl’ye birdaire alınırken bu yıl ise bu rakamlar 300 -350 bin tl gibi rakamlarla alıcıbuluyor. artan maliyetler ister istemez fiyatları da etkiledi. geçen yıl2017’de demir 2.20 idi şuanda 3.30 oldu. arasında 1,1 tl gibi bir maliyetartışı yaşandı.  İnşaatta en önemliçıktıların başında demir ve beton geliyor. bu çıktılarda yaşanan en ufak artışfiyatlara yansıyor. bu durumda ister istemez daire fiyatlarını da etkiliyor”dedi.

arsa hisseleridaire fiyatlarını etkiliyor

doğan; “daire fiyatlarını etkileyen bir diğer etken isearsa sahiplerinin istemiş olduğu yüzdelik hisseleri de ister istemez etkiliyor.2016-2017’de %25-30 gibi arsa sahipleriyle anlaşılırken şuanda aksaray’da%40-45 gibi alınıyor. merkezde ise %55-60 gibi rakamlar söz konusu olduğundanfiyatlar da da artış söz konusu oluyor” dedi.

yaz döneminde enÇok gurbetçi vatandaş daire aldı

mimar doğan, “döviz kurunun yaz döneminde artması ilebirlikte gurbetçi vatandaşlarımızın parası değer kazandı neredeyse iki katladı.bunu bilen gurbetçi vatandaşlarımız izine geldikleri dönemde paralarını daire,arsa ve tarlaya yatırmakta buldular. ancak şuanda gurbetçi vatandaşlarımız geridöndüğü için daire satışı gözle görünür oranda azaldı. yılbaşından sonra yenibaşlanacak olan inşaattaki daire fiyatlarında ise yüzde 20 daha artış öngörülüyor” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Üniversite sınavının yapılmasının ardından, sınava
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nde Hangi Lisans Programları Var? İşte Tüm Detaylar!