Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyetin yüzüncü yılında hedef: Yeşil Aksaray!

Aksaray Valiliği, Cumhuriyet’in yüzüncü

Aksaray Valiliği, Cumhuriyet’in yüzüncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 100. Yıl Hatıra Ormanı fidan dikim törenini gerçekleştirdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sayılı günler kalmasıyla birlikte tüm Türkiye’yi yüzüncü yıl coşkusu ve heyecanı sararken, Aksaray Valiliği tarafından, kıymetli bir etkinlik gerçekleştirildi. Dünya’ya, Türkiye’ye ve Aksaray’a yatırım olarak görülen yeşil alanların sayısını artırmayı hedefleyen Aksaray Valiliği, Cumhuriyetin 100. Yılı Programı kapsamında fidan dikimi etkinliği düzenledi.
Valilik tarafından düzenlenen fidan dikimi etkinliği, Akin Köyü yolu 1. Kilometresinde gerçekleşirken, etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, fidan dikim etkinliği öncesinde, Cumhuriyetin 100’üncü yılına dair açıklamada bulunarak “daha nice yüzüncü yıllara” ifadesini kullandı.

Vali Kumbuzoğlu; “Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünü kutlamak için bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Aksaray’da gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında bugün de Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl hatıra ormanı olacak şekilde, ağaç dikme etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Aksaray olarak, Aksaraylılar olarak, bütün gençler burada. Çocuklarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, rektörümüz, başsavcımız, bütün kamu kurum temsilcileri, gençler, yaşlılar ve bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri burada. Kısacası Aksaray olarak hepimiz buradayız. Bugün çok mutluyuz çünkü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hep birlikte burada yaşıyoruz. Çok mutluyuz çünkü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ulaştık. Bu kapsamda gerçekleşecek olan bir dizi etkinliklerimiz devam edecek” diyerek açıklamasına başladı.
Sözlerinin devamında Aksaray’daki yeşil alan sayısının artmasının öneminden bahseden Vali Kumbuzoğlu, ifadesine yer verdi. Tabii ağaç dikimi çok önemli, Aksaray’ımızın her noktasını yeşil alana çevirmeyi planlıyoruz. Hep birlikte nefes alabilmek adına, “Yeşil Aksaray” adına, bu ağaç dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılı kapsamında gerçekleşecek olan bir dizi etkinliklerimiz devam edecek. Şu anda Aksaray’ın her tarafını bayraklarla donatıyoruz. Gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte nice etkinlikler yapacağız. Ben nice 100 yıllar diliyorum. Allah ülkemize zeval vermesin. Bu günü özellikle gençlerimize hediye ediyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü yâd ediyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Kahraman gazilerimize de hayırlı, sağlıklı, güzel bir ömür diliyorum. Tekrardan nice yüzüncü yıllara” ifadesine yer verdi.

Aksaray Valiliği tarafından düzenlenen fidan dikimi etkinliğine; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başsavcı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, kurum müdürleri, STK başkanları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe