Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet’in 100. yılında okumayan kalmayacak!

Aksaray’ın kültürel dokusuna yeni

Aksaray’ın kültürel dokusuna yeni bir soluk getiren Ağaçören İlçe Halk Kütüphanesi, bugün gerçekleştirilen görkemli bir açılış töreniyle kapılarını okurlara açtı. Ağaçören İlçe Kütüphanesi, Kültür Turizm Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel 100 yeni kütüphane projesinin bir parçası olarak Aksaray Ağaçören ilçesinde açıldı.

Ağaçören Halk kütüphanesinde 3400 çocuk ve gençlik kitabı ve 7600 yetişkin kitabı olmak üzere toplam 11000 kitap ve kaynak bulunurken ayrıca 4 satranç takımı, 2 mangala, 1 reverse ve 6 adet zeka oyunlarını bünyesinde barındırıyor.

Ağaçören Halk Kütüphanesi 0-6 yaş çocuk bölümü, grup çalışma odası, okuma salonu, süreli yayınlar bölümü, teknik hizmetler bölümü E-oyun bölümü olmak üzere 6 bölümden oluşan kütüphane her yaş gurubuna hitap ediyor. Okunan kitaplar Kütüphane otomasyonu sayesinde etiketli ve kayıt alına alındı. Bu sistem sayesinde hangi kitabı kim okumuş, en çok okunan kitaplar hangileri gibi birçok konuda rapor alınabilecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katılımıyla gerçekleşen törende, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, daire müdürleri, Ağaçören Kaymakamı Naim Aksar, Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, ilçe sakinleri ve öğrenciler kütüphanenin sunduğu imkânları keşfetme fırsatı buldular.

Kütüphanenin modern mimarisi ve zengin içeriği, katılımcıları etkiledi. Kitap raflarında geniş bir yelpazede yer alan eserler, çocuk kitaplarından edebiyatın klasiklerine kadar her yaştan okuyucuya hitap ediyor.  Ayrıca, teknoloji dostu ortamlarıyla da dikkat çeken kütüphane, dijital kaynaklara erişimi kolaylaştırarak çağın gereksinimlerine uyum sağlıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, yaptığı konuşmada; “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, bu bölgede iyi bir eğitim alan insanların gelecekte ülkemize ne büyük katkılar sağlayacağının farkında olarak hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan; “Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı süresince Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde 21 yıl boyunca en büyük bütçelerimizi ve yatırımlarımızı eğitime ayırdık. AK Parti hükümetinin en büyük amacı gelecekte iyi yetişmiş, dünyayı bilen, dünyayı okuyan, ülkesini ve milletini dünyada en iyi şekilde temsil edecek insanları yetiştirebilmek amacıyla yatırımlar yaptı. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu anlamda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştık. Bildiğiniz gibi bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladık ve önümüzdeki yüzyıl Türkiye Yüzyılı olsun, dünyada, bölgesinde en güçlü devlet Türkiye olsun diye vizyon kurdu Cumhurbaşkanımız. Biz de 85 milyon olarak hep beraber önümüzdeki yüzyılda durmadan, çalışarak her türlü donanıma sahip, bilgi ve eğitimden hiçbir eksikliğe izin vermeyerek dünyada Türkiye Yüzyılını oluşturacağız inşallah. Bu son derece önemli. İçinde bulunduğumuz günlerde görüyoruz ki, dünyada savaşlar, adaletsizlikler, zulümler, günahsız çocukların haksız yere öldürüldüğü ve zulme uğradığı bir süreç yaşıyoruz. Güçlü ve etkin bir Türkiye olduğu zaman dünyada savaşın değil barışın, zulmün değil adaletin hüküm sürdüğü bir dünya olacak. Biz de 85 milyonun bir ferdi olarak geleceği dönüştürecek, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimiz ve çocuklarımız iyi bir eğitim alırlarsa Türkiye Yüzyılı hedefimize olan mesafemiz kısalacaktır. Onun için özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize bunun kıymetini bilerek böyle ulvi bir amaç için kendinizi en iyi şekilde yetiştirmek için her türlü gayreti göstermenizi son derece önemli olduğunu söylüyorum. Biz de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sizin bu eğitime ulaşabilmeniz için devlet olarak elimizden gelen her türlü imkanı seferber ederek bu ortamı size sağlayacağız inşallah. Bu amaçla da biz Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 kütüphane projesini hayata geçirdik. Bu yıl bitmeden 100 kütüphanemizi geçlerimizin, çocuklarımızın, evlatlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“Tabii okumakla başlıyor her şey” diyerek sözlerine devam eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, “Yüce kitabımız Kuran’ın da ilk ayeti biliyorsunuz “oku”. Onun için eğitim son derece önemli. Son yıllarda insanlarımızın da kütüphaneye olan ilgileri arttı. Biz de bakanlık olarak imkanlarımız ve yatırımlarımızda önceliğimizi kütüphaneye veriyoruz. Dolayısıyla insanlarımızın kütüphanede daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla kütüphaneler yapmak son derece önemli. Ağaçören ilçemizde çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir kütüphane kazandırmış olduk. Ben, her vatandaşımız gibi Ağaçörenli vatandaşlarımızın da Türkiye Yüzyılını oluşturmak anlamında, başta eğitim alanında olmak üzere her alanda kendilerini geliştireceklerine olan inancımı tekrarlayarak, kütüphanemizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarak Ağaçören’e, Aksaray’a, Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra Konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Bakanımız ifade ettiler, kendileri Kırşehir’imizin evladı, bizim için Aksaray ve Kırşehir’in arasında hiçbir fak yok. Komşu ilimizin güzide evladı Bakanımız, bürokrasimizin her kademesinde görev yapmış, şu anda da Bakan Yardımcısı sıfatıyla aramızda bulunuyor. Sayın Bakanımız tekrar hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşmasının devamında; “100. yıl etkinliklerimiz çok seri bir şekilde devam eti. Halkın gurur ve coşkusuyla 100. Yılımızı kutladık hala da kutluyoruz. Türkiye Yüzyılı olması adına Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Cumhuriyet’in 100. Yılında, 100 kütüphane hedefi kapsamında açılışlar ülkemiz çapında devam ediyor. Bugün de Ağaçören’de kütüphane açılışı yapıyoruz. Bu açtığımız kütüphane ile gençlerimiz inşallah kitaplarla daha da bütünleşecekler, sadece internet ve sosyal medya değil, aynı zamanda kitaplarla iç içe olmalarını çok arzu ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki kitapların kokusunun yerini hiçbir şey alamaz. Kitap okuyan bir kişinin canının sıkılmasına hiç fırsatı olmaz. Kitap okuyanın yürüyüşü, konuşması bile değişir. Toplumda farkındalık oluşturduğunu herkes hisseder. O yüzden kitaplar, düşüncelerin kanadı, ruhun ilacıdır. Hep denildiği gibi kitaplıklar, aklın ve iradenin terbiye edildiği yerdir. Kitap okumak Aksaraylı ve Ağaçören’lilere yakışır. Allah’ın izniyle muhteşem bir tablo oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sözlerine; “Aksaray’ımızda da güzel kitaplıklarımız var. Belediyemizin öncülüğünde açılan kitap konakları var ve nüfus yoğunluğuna göre yaygınlaştırılıyor. Önemli olan kütüphaneleri yapmak değil, kütüphaneleri doldurmak ve kitaplara el atmaktır.

Sevgili gençler özellikle size hitap ediyorum. Kitap okuma alışkanlığı, alışkanlıkların en başıdır. O yüzden Ağaçören’deki gençlerimiz bu alışkanlıkları kazansınlar diye bu kütüphane yapılıyor. Sayın Bakanımız da bu yoğunluğunda vakit ayırıp geldiler, önemsiyorlar. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Gençlerimize bu kütüphanenin değerini bilmelerini istirham ediyorum. Aksaray’daki kütüphanemiz tarihi bir kütüphane. Aksaray’ın nüfusu her geçen gün çoğalıyor. Aksaray’da bulunan kütüphane de tarihi bir kütüphane olduğu için gelişime ve eklentilere müsaade etmiyor. O yüzden Aksaray’ın nüfusuna uygun bir Millet Kütüphanesine de ihtiyacı var. İlçelerimizde de kütüphanelerimiz var. Sadece Sarıyahşi ve Sultanhanı’da bir eksiklik söz konusu. Orayla da en kısa zamanda ilgileneceğiz. Muhteşem bir okuma kültürü oluşuyor, biz de hep birlikte o okuma alışkanlığını geliştireceğiz” diyerek son verdi.

Açılışın ardından ziyaretçiler kütüphaneyi gezerek, öğrencilerle bir araya gelip kitapların yanı sıra etkinlik odaları, eğitim salonları ve dijital kaynakları da inceleme fırsatı buldular.

Haber: Hakan Hidayet Deniz