Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özdemir: “Sadece kınamakla yetinmiyoruz, lanetliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı Pençe Kilit Operasyonu sırasında hayatını kaybeden 12 şehit için basın açıklaması düzenledi. Aksaray Meydan’da düzenlenen basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Bilal Özdemir basın açıklamasını yapan isim oldu.

“Yüreğimiz yandı, acımız büyük”

Sözlerine; Pençe- Kilit operasyonu sırasında 21-22 Aralık tarihinde arka arkaya gelen şehit haberlerinin kara haber olarak düştüğünü dile getirerek başlayan İl Başkanı Özdemir, “Pençe-Kilit Harekât Bölgesinde 12 vatan evladımızı, bölücü terör örgütlerinin hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, acımız büyük. Bugün, gencecik vatan evlatlarını toprağa verdiğimiz hain terör saldırılarında, bu insanlık dışı saldırıların yol açtığı onarılmaz acılara artık yeter demek için buradayız. Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikâye, ailesi ve arkalarında bıraktıkları evlatları ve eşleri var. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlere de şifa diliyoruz. Terörü ve bölücü terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarını lanetliyoruz. Sadece kınamakla yetinmiyoruz, lanetliyoruz. Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızı ve bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Askerlerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önemlidir”

Açıklamasının devamında askerlerin herhangi bir güvenlik zafiyeti konusunda soru işareti yaratmayacak şekilde çalışmalarını gerçekleştireceklerini belirten İl Başkanı Özdemir, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak askerlerimizin güvenliği için ilk andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Askerlerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenli zafiyeti olmadığını, askerlerimizin can güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığını takip etmek bizim en değerli görevimizdir. Milli birlik ve beraberlik duygularımızı ifade edip, bu sorumlulukları yerine getirmeye çalışırken, iktidar sahipleri yine büyük bir oyunun, aldatmacanın ve algı operasyonunun peşine düştü. Biz şehitlerimizin ailelerini düşünürken, Ankara’da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle uğraşıyor. Biz şehitlerimizin yasını tutarken, Cumhuriyet Halk Partisini karalama kampanyası başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Milli yas ilan edilmedi, milletimiz yası kendisi ilan etti”

İl Başkanı Özdemir, “Her şeyden önce 3 günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için 3 gün yas ilan edenler, Cumhurbaşkanı yetkisi kullanarak yas ilan etmedi. Yası, milletimiz kendisi ilan etti. Biz milli yas ilan edilsin derken, her zaman olduğu gibi bir A4 kâğıdına imza atmaya görev saymaya kalktılar. Biz de artık evlatlarımız şehit olmasın diye askerlerimiz daha iyi korunsun, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye, görevi bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık. Bundan sonra da ortaklaşmayacağız. Ana muhalefet partisi olarak görevi başında bulunan askerlerimizin güvenliği için sorular sormak bizim görevimiz ve asla terk etmeyeceğimiz sorumluluğumuzdur. 81 vilayetin hiçbirine ateş düşmesin diye bu sorumluluğu yerine getirmeye ve sorulması gereken soruları sormaya devam edeceğiz. Bizler, “birkaç Mehmet öldü diye meclisi mi toplayacağız” diyenlerle hizalanmayacağız. Bir elinde bayrağı sarılı tabuta sarılanların bulunduğu şehitlerimizin cenazesinde bir elinde mikrofonla cenazeyi miting alanına çevirmeye çalışanların arkasında ezilmeyeceğiz. Bizler hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine artık yeter diyoruz. Bu vatanın fakir evlatları şehit olurken, iktidar sahiplerinin zenginleşmesine artık yeter diyoruz. Milletin acılarını siyasete dahil eden kitleye artık yeter diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. Artık yeter” sözlerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Ağustos Gerçe