Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Keleş; “Büyük bir coşkuyla ulusal bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz”

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi,

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanında çelen bırakma programı düzenledi. Program kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hacı Ali Keleş konuşma yaptı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen programa saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlandı. İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Başkanı Hacı Ali Keleş, Atatürk heykeline Cumhuriyet Halk Partisi çelengini bıraktı.

Büyük Taarruzun 101’inci yıl dönümü olması nedeniyle günün anlam ve önemine dair açıklama yapan Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hacı Ali Keleş, “Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. 26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izi silinmiş ve Anadolu toprakları büyük Türk ulusuna ebedi yurt olarak kazandırılmıştır” diyerek sözlerine başladı.
İl Başkanı Hacı Ali Keleş sözlerinin devamında, “Bu zafer Anadolu insanının, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla topyekûn verdiği başarılı mücadelenin eseridir. Falih Rıfkı Atay diyor ki; “nemiz varsa; bağımsız bir devlet kurmuşsak, bir vatan olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının vicdanımızı doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak hepsini 30 Ağustos’a borçluyuz.” Durum bu kadar net, bu kadar ortada iken bugün gelinen noktada maalesef ulusal bayramlarımız, ulusal değerlerimiz bizlere unutturulmaya, önemsizleştirilmeye çalışılıyor. Atatürk’e hakaretlere, saldırılara sessiz kalınıyor. Cumhuriyet değerlerine, ilkelerine göz yumuluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Değerlerimize saldıranların karşısında dimdik duracağız. 29 Ekim’leri, 19 Mayıs’ları, 30 Ağustos’ları, 23 Nisan’ları büyük bir coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini yaşatacağız” ifadelerine yer vererek açıklamasını sürdürdü.

30 Ağustos Zafer Bayramının, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelelerinden biri olduğunu sözlerinde vurgulayan İl Başkanı Keleş, “Bu duygu ve düşüncelerle başta bu zaferi bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanlarıyla, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen programa; İl Başkanı Hacı Ali Keleş, İlçe Başkanı Ayfer Zengin, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cansu Bülbül, Kadın Kolları İl Başkanı Sibel Altınpınar, 28. Dönem Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, parti yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Haber: Ağustos Gerçe