Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin Erken Sinyal; Erdoğan’a Üçüncü Dönem Mümkün Mü?

TBMM’nin seçimleri yenileme yetkisi,

TBMM’nin seçimleri yenileme yetkisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığını gündeme getiriyor.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için beklenmedik bir sinyal verildi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üst düzey yetkililerinden Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı mümkün olabilir.
Bekir Bozdağ’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Erken Seçim Sinyali verildi!

Bekir Bozdağ, bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir.

Zira Anayasaya göre, “Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.

Ancak yine Anayasa’ya göre, “Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.(Anayasa,116/3)

Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır.

Yarınlar ne getirir,bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir.Yarın ola, hayr ola.
Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler ifadelerine yer verdi.

Anayasa’nın ilgili hükümlerine göre, Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır ve bir kişi en fazla iki dönem Cumhurbaşkanı seçilebilir. Ancak, Anayasa’nın 116/3 maddesine göre, Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

Bu hükme göre, TBMM’nin seçimleri yenileme yetkisi kullanması durumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı anayasal hakları içinde değerlendirilebilir. Ancak, bu durum için net bir tarih veya plan henüz belirlenmemiş olsa da, gelecek günlerde TBMM’nin alacağı kararlar ve gelişmeler bu konuda daha fazla ışık tutabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı tartışması, siyasi arenada büyük yankı uyandırırken, geleceğe dair belirsizliklerin de ana gündem maddelerinden biri haline gelmiş durumda. Haber; Hakan Hidayet Deniz