Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart’ta Sandıkları Patlatıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aksaray ilinde coşkulu bir miting gerçekleştirdi. Yaklaşan 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri öncesi Aksaray mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Dr. Evren Dinçer’e destek vermek amacıyla Aksaray’a gelen Erdoğan Aksaraylılar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

15 Temmuz Milli İdare Meydanında gerçekleşen miting de Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray halkını selamlayarak yerel seçimlere değindi. Erdoğan yaptığı konuşmasında; “Önümüzdeki Pazar günü sandıkları patlatıyoruz değil mi? buradan gümbür gümbür Pazara yürüyoruz değil mi? inşallah her zaman ki gibi rekor kıracak. Aksaray’ın bize olan sevgisinde üzere şüphesi yok. Geçtiğimiz yıl 14- 28 Mayıs seçimlerinde ki coşkunuzu sandığa yansıttınız. Bu seçimde cumhur ittifakına milletvekilliğinde yüzde 70’i cumhurbaşkanlığında yüzde 75 ‘i aşkın oy oranıyla verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede her seçimde Hasan dağı gibi heybetli bir şekilde yanımızda yer aldığınız için Aksaray’a teşekkür ediyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için hamt ediyorum. Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe bize durmak, duraksamak, yok” dedi.
“Aksaray’a mahcup olmamak İçin 21 yıldır gece gündüz çalışıyoruz”
Millete verilen sözü hep yerine getirdik diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bizde milletimize sözümü hep yerine getirdik. Bundan sonrada aynı şekilde aynı yolda devam edeceğiz. Aksaray’a mahcup olmamak için 21 yıldır, gece gündüz çalışıyoruz. Pek çok alanda gayet olumlu neticeler alıyoruz. Büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayinde, diplomaside, tarihimizin en iyi seviyelerini gördük. Her dönemde olduğu gibi bu süreçte de pek çok engelle pek çok sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan krizlerin, savaşların, gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini göğüslüyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığıyla boğuşuyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücündeki düşüşü telafi etmek için sürekli yeni adımlar atıyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 oranında arttırdık. Emeklilerimizin ikramiyelerinde de aynı şekilde yüzde 50 artışa gittik. Son olarak banka promosyon ödemelerini sekiz bin ile on iki bin arasında yükselttik. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Allah’ın izniyle bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz” şeklinde konuştu.
“Ülkemizi Bugüne Kadar Üç Kat Büyüttük”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında; “Ülkemizi bugüne kadar üç kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde iki kat daha büyüteceğiz. Sadece kayıplarımız telafi etmekle kalmayacak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Bunu da Aksaray’la birlikte 81 vilayetimizle birlikte yapacağız önümüzdeki Pazar günü sadece merkezin, ilçelerin ve beldelerin başkanlarını seçmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda sandıkta bize vereceğiniz güçlü destekle diğer mücadelelerimizle de işimiz kolaylaştıracaksınız. Dün eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alanda asırlık ihmalleri telafi ediyor, eksikleri tamamlıyoruz. Bugün ülkemizin yeni vizyonuna yeni hedeflerine uygun şekilde kurduğumuz güçlü alt yapının üzerinde dünya ile yarış halindeyiz pek çok alanda dünya il ön saflara geçtik. Ancak istediğimiz yerde değiliz. Daha yapmamız gereken çok işi tamamlamamız gereken çok proje başarmamız gereken çok mücadele var” dedi.
“Son 21 Yılda Aksaray’a Yaklaşık 88 Milyar Liralık Yatırım Yaptık”
21 yıl içerisinde Aksaray’a yapılan yatırımlara ve hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Biz 18. Defa milletimizden destek alacağız. Bunun için Pazar günü hem sandığa gidip oyumuzu kullanacağız hem de sandığa sıkı sıkı sahip çıkacağız. Aksaray’ın bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Mademki bizim alametifarikamız icratlarımızdır. Öyleyse Aksaray’a kazandırdığımız eser ve hizmetleri de kısaca bir hatırlayalım. Son 21 yılda Aksaray’a yaklaşık 88 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2098 adet yeni derslik inşa ettik. Aksaray bilim ve gençlik merkezini hizmete verdik. Aksaray Üniversiteni kurduk. Gençlik ve sporda toplam 7375 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binalarını faaliyete geçirdik. Üç bin kişilik kapılı spor salonu başta olmak üzere 28 spor tesisi yaptık. Aksaraylı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık üç buçuk milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta 815 yataklı Aksaray merkez devlet hastanesi başta olmak üzere 1055 yataklı 10 hastaneden oluşan 21 adet sağlık tesisi inşa ettik” şeklinde ifadesine yer verdi.

“Ülkemizin En Büyük Doğalgaz Depolama Tesisini Sultanhanı Tuz Gölü Havzasında Kurduk”
Aksaray halkının yıllardır beklediği tren hattına konuşmasında değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini vererek;“ Aksaray’da 5.804 konutun tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 1.731 konutun yapımına devam ediyoruz. Şehrimizdeki 9 millet bahçesi projemizden 7sini tamamladık. 2’sini çalışmaları sürüyor. Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğunu 17 km’den 311 km’ye çıkardık. Konya Aksaray yolunu bala ayrımı Aksaray Ereğli tarım yolunu ve Nevşehir Aksaray yolunu bölünmüş yol yaptık. Kırşehir, kesik köprü ve Aksaray orta köy yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. 2026 da onları da bitireceğiz. Kayseri, Nevşehir Aksaray, Konya Antalya hızlı demir yolunun proje çalışmasını tamamladık. Aksaray Ulukışla, Yenice hızlı tren hattında ihlale safhasına yaklaştık. Aksaray’a iki adet baraj, dokuz gölet, 11 sulama tesisi, 4 içme suyu tesisi ve 20 taneyi geçkin koruma tesisi inşa ettik. Bugüne kadar inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 36 bin dekar zirai aracı sulamaya açtık. Mamasın barajı sulamasını rehavetlikle ediyor 214 bin dekar arazinin şebekesini borulu sisteme çeviriyoruz. Uzunluğu 50 km’yi bulan iki ayrı risale hattı ve modern bir işletme arıtma tesisi inşa ediyoruz. Aksaraylı çiftçilerimize 11 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Sanayi ve teknolojide Aksaray organize sanayi bölgesini üç defa genişlettik. Sultanhanı, Eskil, Tuz gölü, Yunus emre Sarıyahşi ve Gülağaç organize sanayi bölgelerini kurduk. Aksaray’ımızın ekonomisini vesaitini güçlendirdik. Şehrimize kazandırdığımız jeotermal kaynaklı sera organize tarım bölgesi faaliyeti eşliğinde çoğu kadın iki bin kişiye istihdam sağlayacak. Aksaray’da bir Teknopark, bir araştırma geliştirme merkezi açtık. İstihdamı desteklemek için şehrimizdeki, iş insanlarımıza toplam 2,2 milyar tutarında prim teşvik desteği verdik. Enerjide Aksaray’ın merkez ve ilçelerinin tamamın doğalgaza kavuşturduk. Ülkemizin en büyük doğalgaz depolama tesisini Sultanhanı Tuz gölü havzasında kurduk” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan miting de Aksaray halkına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Erdoğan, AK Parti Aksaray kadrosunu ve adaylarını aday tanıtarak mitingini sonlandırdı.

Haber: Fatma Altınok