Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çöp Konteynerlerinden Kuşlara Destek: Aksaraylı Vatandaşın Örnek Davranışı!

Aksaraylı bir vatandaş topluma

Aksaraylı bir vatandaş topluma örnek bir davranış sergiledi. Aksaraylı Turgut Kılıç (58) isimli vatandaş, ekmekleri toplayarak kuşlara veriyor.

Ayakkabı tamirciliği işiyle uğraşan Aksaraylı Turgut Kılıç , topluma örnek olacak bir davranışta bulunuyor. 58 yaşındaki Turgut Kılıç çöp konteynerlerinde bulanan ekmekleri toplayarak kuşlara veriyor. Çöplere asılan ekmek poşetlerinin israfa yol açtığına değinen Turgut insanların değişmesine yakındı.
Turgut Kılıç, “Bağlıkaya köyündenim, burada ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Dışarıda barkada çalışıyorum. Önceden kendime ait bir dükkanım vardı fakat bıraktım şimdi serbest çalışıyorum. Ben gezdiğim zaman çöplere asılan ekmekleri gördüğüm, o kadar üzülüyorum ki, insanların haline ekmek çöp değil ki diyorum kendi kendime, fazla alıyorlar bayatlıyor, bekletiliyor hep poşetin içinde “ dedi.


Ekmeleri kuşlara götürerek kuşların duasını aldığını dile getiren Kılıç, “ Ekmek küflenince hiçbir işe yaramıyor ki kuşlar versen kuşlar yemez, hayvanlara versen hayvanlar yemez. İsraf ediliyor. Yiyeceğimiz kadar almayız. İşten gelirken etrafıma bakıyorum üzülüyorum çöplere asılan ekmekler görüyorum. Onları alıyorum kuşlara götürüyüm kuşların duasını alıyorum. Onların babası oldum. Kuşların babası olmak ne kadar güzle bir duygu, o ekmekleri oradan kurtarıyorum ve kuşların karınlarını doyuruyorum” şeklinde konuştu.
İsraf konusuna dikkat çeken Kılıç ““Ben diyorum ki israf etmeyim, israf haramdır. Günümüzün hastalığı ‘bir şey olmaz diyorlar, astım bir alan birisi olur’ diyorlar. İnsanlık bu mudur? Gerçekliğimizden koptuk. Özümüze dönelim. Duyarlı bir vatandaş olarak üzülüyorum bu davranışlara, lastik yakıyorlar havayı kirletiyorlar. İnsanlar bu kadar değişmemesi lazım” diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

Haber: Fatma Altınok