Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOCUKLARA SINIR KOYMANIN KURALLARI

psikolog aysun hızlı okur çoçuklara

psikolog aysun hızlı okur çoçuklara sınır koymanın kuralları anlattı.

“mutlaka her anne baba çocuklarını çok sever veonlar için her şeyi yapar, onların iyiliği için kendilerini feda eder,çocuklarına istedikleri şeyi verebilmek için kendi gereksinmelerinden vazgeçerve günümüzde anne babalarmalesef daha çok çalışıyor, daha mutlu ve özgüvenli çocuklaryetiştirmek için çaba harcıyor.

 Çocuklarbeklentilerin fazlaca yüklendiği, aşırı korunan, özgürleşemeyensosyalleşemeyenama neredeyse her dediği yapılan bireyler haline geldi. aileler kendilerininsahip olamadıklarını çocuklarına vermek, çocukları kırmamak, yoksun bırakmamakarkadaşları arasında mahcup etmemek adına her istediğini yapıyor. Özellikle çalışan anne babalar çocuklarına zaman ayıramamanınsuçluluğunu bastırmak için çocuklarına sevgi göstermek adına hayır demiyordiyemiyor.

anne baba çocuğun o an yapılması mümkün olmayandavranışına önce ‘’hayır’’ diyor sonra  ‘’evet’’ diyerek izin veriyorsa, çocuk ısrar etmenin işe yaradığınıöğrenecektir. hayır dediğimizde çocuk ağlayıp, bağırıp kendine veya çevreyezarar verdiğinde geri adım atarsak, çocuğu bu olumsuz davranışlarıödüllendirmiş oluruz ve bu olumsuz davranışlar pekişir. daha sonra çocuk herhayır dediğimiz davranışta daha önce işine yarayan bu yöntemleri deneyecektir.

kuralları koymamız kadarbunlara ebeveynler olarak ne kadar uyduğumuz da önemlidir. Çünkü çocuklarsöylediklerimizden çok yaptıklarımızı örnek alır ve uygular. Çocuğunun başarılıolmasını ders çalışmasını, kitap okumasını isteyen bir anne baba sürekli tv dedizi izliyor veya zamanının çoğunu bilgisayar ve telefon başında zamangeçiriyorsa çocuğa bu konuda kural koyamaz veya uygulatamaz.

pekineler yapmalıyız?

İlk adım kararlıve tutarlı anne baba olmaktır.

Çocuğumuzunağlama, bağırma ve ya öfke nöbetleri karşısında pes etmemeli, isteklerini buşekilde yaptırabileceklerini öğretmemelisiniz.

her istek veihtiyacının hemen gerçekleşmeyeceğini öğretmelisiniz.

adil ve tutarlısınırlar koymalısınız. her yerde geçerli olmalıdır.

düzenli vekuralları olan bir ailede yetişmek, onlardan beklenilenleri toplum içinde uygulaması,çocuğun hayata hazırlanması açısından önemlidir.

Çocuklarımızasevgimizi ilgimizi pahalı oyuncaklar alarak, her istediğini yaparak değil,onlarla birebir kaliteli zaman geçirerek göstermeliyiz.

unutmamalıyız kiçocukların sevgi gösterebilen ve tutarlı kurallar koyabilen aileye ihtiyacıvardır. 

mutlu çocuklar,mutlu yarınlar için…”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan
Sıradaki Haber Aksaray’da son 4 yılda ne kadar konut satıldı?