Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOCUKLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇTİ

Özel osb bilim ve

Özel osb bilim ve teknikkolejindeki kreş çocukları sağlık taramasından geçti.

aksaray Özel medişifa Çocuksağlığı ve hastalıkları uzmanı dr. başak Ören ile hemşireler organize sanayidebulunan 3-6 yaş gurubu kreşe giden 50 çocuğu ücretsiz sağlık taramasındangeçirdi.

Çocuk doktoru dr. başak Ören,“Çocuklarımızı tek tek muayene edip sağlık taraması yapıyoruz. eğer birproblemleri varsa onları halletmeye çalışıyoruz. yaklaşık 50 çocuğumuzu muayeneettik. bazıları hastaydı bazıları ise gayet sağlıklıydı. gerekli önerilerdebulunduk ve formalarını doldurup kreş yetkilileri ailelerine bildirecekler.Çocukları sağlıklı beslenme ve el temizliği konusunda da bilgilendirdik”dedi.

dr. Ören,” kış mevsimindeyizçocuklarımız daha sık hasta olacak. bunun için korkmaya gerek yok. Önemli olandoktorların önerilerine uymak ve sağlıklı beslenmek bununla birlikte genelhijyen kuralarına dikkat etmek. bundan kastımız sık el yıkamak. el dezenfekteveya ıslık mendil kesinlikle el yıkamanın yerini tutmaz. bu konu çok önemli.sağlıklı beslenme ve protein ağırlıklı beslenme önemli.  mutlaka yumurta ile sütümüzü, yoğurt veetimizi yiyelim. ve son olarak çocuklarımız hasta olduğunda en yakın sağlıkocağına başvuralım.” şeklinde konuştu.

Özel osb bilim ve teknikkoleji’nde 3 yaş grubu çocukların öğretmeni mine belin karataş yaptığıaçıklamada ise; “bugün okulumuzda 0-6 yaş grubu tüm çocuklarımıza doktorhanım bakımlarını yaptı. düzenli bakımları oldu. hasta çocuklarımız vardı, aynızamanda doktor korkuları, iğne korkuları olan çocuklarımız vardı hepsiniaştılar. Çok güzel çok güler yüzlü bize geldiler hepsine teşekkürediyoruz” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ankara’da gerçekleştirilen Genç Kızlar Türkiye
Sıradaki Haber Hentbolda Büyük Başarı: Aksaraylı Kızlar Türkiye Şampiyonasında üçüncü!