Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORLAR

aksaray belediyesi tarafından kapalı

aksaray belediyesi tarafından kapalı pazar pazarı alanındaorganize edilen Çocuk festivalinde çocuklara eğlendirici aktivitelerin yanındaeğitici stantlarda kuruldu. kurulan stantlarda çocukların eğlenirkenöğrenmeleri amaçlanıyor. 

aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğü ile İtfaiyemüdürlüğü ortaklığında kurulan trafik parkurunda akü araçlara bindirilençocuklara trafik ve araç eğitimi veriliyor. akülü araca bindirilençocuklar;gerçeğin benzeri parkurda yol çizgileri, levhalar, geçitler, kasisler,ışıklar ve duraklar hakkında bilgilendiriliyor. İtfaiye erleri ise çocuklara,itfaiyeningörevleri ve yangın söndürmek için kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımınıyapıyor.

aksaray İl emniyet müdürlüğü, festivale eğitim tırı ileeşlik ederek çocuklara çeşitli konularda bilgilenmesini sağlıyor.eğitim tırındaçocuklara telefon dolandırıcılığı, hırsızlık vb. konularda bilgi ve broşürlerveriliyor. ayrıca trafik aracında fotoğraf çekimi yapılıyor.

İl sağlık müdürlüğü festivalde çocuklar için sağlıklı yaşamaracı standı açtı. sağlık müdürlüğü görevlileri, stantta çocuklara dişfırçalamayı özendirici broşürler eşliğinde diş fırçası ve macun ile kalemlikhediye ediyor. ayrıca sağlıklı beslenme, fiziksel aktiviteler örneklerigösteriliyor.

ptt mobil aracı festivalde kendileri için ayrılan bölümdeçocukları ağırladı. ptt işlemlerinin yapıldığı mobil şube aracı görev veyetkileri hakkında çocuklara eğitim programı verildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak,
Sıradaki Haber Başkan Zavlak’tan vatandaşlara önemli uyarı: “Uyarılarımıza kulak verin”