Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE KARARLI MÜCADELE

aksarayÇalışma ve İş kurumu

aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ yaptığı yazılı basın açıklamasında; 

“cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoĞan’ın talimatlarıylabaşlatılan aile, Çalışma ve sosyal hizmetler bakanı sayın zehra zümrütselÇuk’un öncülüğünde yürütülen ii. 100 günlük eylem planı çerçevesinde Çocukİşçiliği ile mücadele kapsamında, aksaray valiliği koordinasyonunda aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafından farkındalık amacıyla bir diziprojeler gerçekleşmiştir. bu kapsamda ocak 2019 ayı içerisinde aksaray valisiali manti başkanlığında yapılan İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulutoplantısında Çocuk İşçiliği İle mücadele konusu gündeme alınmıştır. aksarayvalisi ali manti tarafından alt komisyon kurulması talimatı ile aksaray Çalışmave İş kurumu İl müdürlüğü, sgk ve sosyal hizmetler İl müdürlüğünün de bulunduğu“Çocuk İşçiliği İle mücadele birimi”kurulmuş ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

bu kapsamda Çocuk İşçiliği potansiyeli olan okullartespit edilmiş öğrencilerle beraber aksaray valisi ali manti’nın katılımlarıylaaksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafından sinema etkinliği düzenlenmiştir.ayrıca sportif faaliyetler de ve sosyal medyada Çocuk İŞÇİlİĞİ İle mÜcadele kapsamında duyuruların gerçekleştiği Çocukluk bİzde kalsin sloganıylaşehirde kurum ve kuruluşların işbirlikleri içerisinde faaliyetler devametmektedir. okullar, muhtarlıklar ve esnaflar ziyaret edilerek bilgilendirmeleryapılarak gönül elçiliği teklif edilmiştir.

ayrıca aksaray’da riskli bölgelerde ikamet eden aileler evlerinde,İlimize mevsimlik tarım işçisi olarak gelen misafir işçilerde bulunduklarıyerlerde ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapılmış ve anket düzenlenmiştir. buaileler arasında tespit edilenler aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafındankamu kurum ve kuruluşlarla düzenlemiş olduğu typ (toplum yararına program)kapsamında işe yerleştirilmişlerdir” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde,
Sıradaki Haber Aksaray’da kaza kavgaya dönüştü: Polis ekipleri olaya müdahale etti! 1 yaralı!