Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇOBANLAR SINAVDA TER DÖKTÜ

aksaray’da’Çobanlar yarışıyor’ bilgi yarışmasının

aksaray’da’Çobanlar yarışıyor’ bilgi yarışmasının 7’incisi dün endüstri meslek lisesininkonferans salonunda gerçekleştirildi. 

2013 yılında damızlık koyun ve keçi yetiştiricileribirliği tarafından türkiye’de ilki gerçekleştirilen ve geleneksel halegetirilerek bu yıl 7.incisi düzenlenen ‘Çobanlar yarışıyor’ isimli bilgiyarışmasında çobanlar kıyasıya yarıştı.

bilgi yarışmasıyla ilgili bilgiler veren aksaray damızlıkkoyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk” türkiye genelindesadece aksaray’da gerçekleştirilen “aksaray’da ‘Çobanlar yarışıyor’ bilgiyarışmasının 7’incisi yapıyoruz. biz 70arkadaşımızı sınav yapıp başarılı olan 8arkadaşımız finale kalacak. finalde de 1’inci yarışmacımıza 5 bin tl, 2’inciyarışmacımıza 3 bin tl, 3’üncüye 2 bin tl ve diğer yarışmacılarımıza damansiyon ödülü olarak çeyrek altın vereceğiz. bizim maksadımız ödül dağıtmakdeğil, bu işi daha iyi şekilde nasıl yaparız, türkiye hayvancılığına nasılkatkı sağlarız, Çobanların sorunlarını dile getirip küçükbaş hayvancılıktakiçobanlığın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak çoban sıkıntısına çözümgetirmektir. ayrıca insanların zihinlerindeki çoban algısını değiştirmek, işteçoban değil mi? ben çobanla bir miyim gibi bazı insanların zihinlerinde olandüşünceleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Çobanlarında bir şeyleryapabildiğini bir şeyler yapabildiğini türkiye’nin tarım ve hayvancılığına çokbüyük katkılar sağladığını hayvancılığın olmazsa olmazı olduğunu dile getirmeyeçalışıyoruz. bu yarışmayı geleneksel hale getirdik. Ülkemizde de yaygınlaşmasıgeleneksel hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. türkiye’nin et ihtiyacınınasıl karşılarız bu noktada bir çabamız var” dedi.

Çobanlar yarışıyor sınavına katılan yarışmacı selmangüler; “bugün buraya çobanlar yarışıyor programına geldik. 7 yıldır uygulananyarışmaya katılmak bizleri heyecanlandırdı. doğduğumuzdan bugüne kadarkoyunculukla uğraşıyorum. hayatımızdan memnunuz. hayvanlarımız para ediyor.devletimizden küçükbaş hayvancılık desteklemelerinin artırmasını bekliyoruz. koyunkeçi birliği başkanı mahmut aktürk sayesinde hayvanlarımız para ediyor. eskidenkoyunculuk sadece çobanlık olarak gözüküyordu. İşlerimiz daha güzel oldu.bizlerde söz hakkına sahip olduk” dedi.

haber vedat tunç

fotoğraf ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Anadolu'da ilk yazılı belgelerin bulunduğu
Sıradaki Haber Kültepe’de yeni kazı sezonu başladı