Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiftçiye can suyu! 2025’te destekler ikiye katlanıyor!

2025 üretim yılı için yeni destek modeli açıklandı: Mazot ve gübre maliyetlerinin Yarısı karşılanacak!

2025 üretim yılı için

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 üretim yılı için çiftçilere yönelik yeni bir bitkisel üretim destekleme modeli duyurdu. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan tüm çiftçiler, yeni temel destek ödemelerinden faydalanacak. Destekler, ürünlerin temel girdi maliyetlerine göre kategorilere ayrılarak her kategori için ayrı bir destek katsayısı belirlenmiş durumda.

2025 üretim yılı için belirlenen destek katsayısı dekara 244 TL olarak açıklandı. Temel destek kapsamında, mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i karşılanacak. Çiftçiler, ürünlerine göre farklı oranlarda destek alacaklar. Birinci kategoride yer alan ürünler için dekara 244 TL, ikinci kategori için 317,2 TL, üçüncü kategori için 366 TL ve dördüncü kategori için 549 TL destek ödemesi yapılacak.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, desteklerin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltarak üretimi teşvik edeceği ve tarım sektörünün güçlenmesine katkıda bulunacağı belirtildi. Çiftçilerin bu desteklerden yararlanabilmeleri için ÇKS’ye kayıtlı olmaları gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Hakan Hidayet Deniz