Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Parti Meclisi Üyesi Ertürk: Sana sahip çıkamadık özür diliyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, 3 Aralık Pazar günü akşam saatlerinde gerçekleşen trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 20 yaşındaki Üniversite öğrencisi Mine Nur Uysal hakkında açıklamada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi, 27. Dönem Aksaray Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, yaşamını kaybeden üniversite öğrencisi için başlatılan idari soruşturmaların ivedilikle sonuçlandırılması ve kamuoyu ile paylaşılması gerektiği vurgusunda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, konu hakkında yaptığı açıklamaya, “Aksaray Üniversitesinde okuyan genç kardeşimiz Mine Nur Uysal’ı elim bir trafik kazasında kaybettik. Genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. O, bizim misafirimizdi, onu ailesi Aksaray’a göndermişti. Ona sahip çıkamadığımız, hayatına sahip çıkamadığımız için ailesinden, arkadaşlarından, bir Aksaraylı olarak özür diliyorum öncelikle” diyerek başladı.
Ali Abbas Ertürk sözlerinin devamında, “bu Aksaray’da olan ilk kaza değil. Olay yerinde, üniversite öğrencilerimizin anlattıklarına bakarsak trafik ışıkları yok, yay geçidi yok, kasis yok, belediyenin yapması gereken aydınlatma yetersiz ve genç kızlarımızın bulunduğu alan karanlık ve izbe bir alan gibi. Bundan daha vahim olanı da söylemek istiyorum. Henüz üniversite öğrencilerimiz, arkadaşının acısını yaşarken yurt müdürünün olay yerine gidip, söylediği iddia edilen sözleri kullanması, genç kardeşimizin hayatını kaybetmesinden daha vahim. Eğer bu iddialar doğruysa, yurt müdürü ağızında sakızla olay yerine giderek hadsiz bir şekilde öğrencilerimize, “bu saatte neden buradaydınız, dışarı neden çıktınız, yolun o tarafına neden geçtiniz, siz dışarıda dolaştığınız için bu erkekler burada arabayla dolaşıyor” şeklinde çok çirkin laflar söylediği iddia ediliyor. Bu konuda ilimizin valisinden derhal bir açıklama bekliyorum. Bu konuda ses kaydı olduğu iddiaları var. Bu konuya derhal bir açıklık getirilmelidir ve bu konu derhal çözümlenmelidir” sözlerine yer verdi.
Sözlerinin devamında öğrencilerin haklı talepleri üzerinde duran Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, “Öğrencilerimizin barınma, beslenme, güvenlik ihtiyacını karşılaması gereken yurt yetkilileri bir ahlak zabıtalığına soyunup, bir ahlak bekçisi gibi gençlerimizin özel hayatını sorgulayamaz. Bu iddialar doğruysa, bunu söyleyenin de buna müsaade edenin de yakasından elimizi hiç geri çekmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Sayın valimiz bir açıklama yaptı, idari soruşturma başlatıldı diye. Bu yetmez. Derhal bu soruşturmayı hızlıca sonuçlandırıp, sonuçlarını ve yaptırımlarını kamuoyuna açıklamalıdır. Oradaki yeni kazaların olunmaması için önlemler acilen alınmalıdır. Ve orada gençlerin konuşmasını ve basının kayıt almasını önlemek yerine bu sorunların olunması önlenmelidir. Genç kardeşlerimize sesleniyorum; sizin haklı taleplerinizi yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu talepleri dile getirdiğiniz için sizlere herhangi bir yaptırım uygulanacağı şeklinde ifadede bulunulursa, sizlere Ali Abiniz olarak daima destek olacağım. Saat kaç olursa olsun herhangi bir sıkıntı durumunda bana ulaşabilirsiniz. Sizlerin yanındayız, haklı taleplerinizin yanındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak acınızı, acımızı paylaşıyoruz, hepimizin başı sağ olsun” diyerek sözlerinin devamında şahsına ait irtibat numarasını öğrencilerle paylaştı ve açıklamasına son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe