Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Meclis Üyesi Ertürk’ten Dikkat Çeken Açıklamalar: PKK İddiaları ve Teröre Karşı Tutum!

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk, 2023 seçimlerinde ittifak olunan partiler arasında yaşanan PKK söylemlerine yönelik konuştu. Meclis üyesi Ertürk, konuşmasında 12 şehit için yayınlanan bildiriye değindi.
Türkiye geçtiğimiz günlerde 12 şehit haberinin ardından sarsıldı. Ak parti iyi parti ve MHP arasından ortak imzalanan bildirinin CHP tarafından imzalanmaması tepkiler yol açmıştı. Aynı gün içerisinde 12 şehit asker için bilgiler yayınlayan CHP terörü kınayarak, tepkisi net bir şekilde ortaya koymuştu.
Konuya yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ali Abbas Ertürk açıklamalarda bulundu. Meclis üyesi Ertürk, HDP ile yan yana geldi söylemlerine yönelik açıklamalarda bulunarak CHP tarafından yayınlanan bildiri üzerine durdu.
“Eski Dost Düşman Olmaz”
CHP Meclis üyesi Ertürk konuşmasında; “Aksaray ölçeğinde bir polemiğe sebep olmadan cevap vermeye çalışacağım. Genel Başkanımız bizim sorunumuzu özetledi. “Eski dost düşman olmaz” diye ben prensip olarak da beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız hakkında kötü bir şey söylemem. Lakin 2023 seçimlerine giderken aynı şeyleri söyleyen Ak Parti MHP mensuplarına kızıp laf söyleyip 2023’ten sonraki süreçte ayı şeyleri söylemek siyaseten tutarlı bir şey değil. Cumhuriyet Halk Partisinin seçim yaşadık herkes CHP PKK’yla ortak dedi. CHP 2023’e kadar PKK ile ortak idiyse bugünde ortak. O gün o iddialar yalan bir ortaklık yok ise bugünde aynı. Yani belli görevlere gelmek için o gün bir şeye razı olup sonra ortaklık bozulabilir, ilişkiler bozulabilir yani iki arkadaşın arası açılabilir. İnsan eşiyle boşanabilir. Bir iş ortaklığı bitebilir. Asıl önemli olan vakar o bittikten sonrada konuşulan şeylere dikkat etmek” dedi.
“Kimsenin Vatanseverliği Ölçmeye Hakkı Da Yetkisi De Yok”
Bildiri konusuna değinen meclis üyesi Ertürk, CHP genel Başkanın net bir şekilde açıkladığına vurgu yaparak; “Ben bildiri konusunda değiniyim ama bir daha söylüyorum 2023‘e kadar bizim gizli ortağımız HDP idiyse eğer biz bunun asla böyle olmadığını hep söyledik. Sayın Vekilimizde bunu ısrarla söyledi. Ben bugün yine aynı noktadayım. O günde HDP ile ortak idiysek o ittifakın milletvekilinden devam etmemesi lazım. Böyle bir şey yok da siyasi söylem olarak söyleniyorsa ya da ben birkaç puan alayım geçmişte bize çok vatan haini dediler CHP’li olduğumuz için bir günah çıkarayım gibi çalışmaysa buna gerek yok. Kimsenin vatanseverliği ölçmeye hakkı da yetkisi de yok. Bunu vekilin açıklamasına binaen de değil genel olarak söylüyorum. Bildiri konusunda Genel Başkanımız bu konuda çok net açıkladı ama bir kez de biz söyleyelim. Bildiriye imza atmamamızı çok net bir şekilde söylüyoruz. HDP ile yan yana geldi eleştirisine de cevap vereyim. Biz HPD ile yan yana gelmedik. HDP bildiri yayınlaması biz kendi bildirimizi yayınladık. Bu birincisi ikinci İyi Parti’nin Ak Parti’nin MHP’nin imzaladığı bildiriye bakın aynı saatler Cumhuriyet Hak Partisinin yayınladığı bildiriye bakın. Birinde şehitlerimizi anıyoruz teröre karşı birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. Tamamen formalite bazen böyle günü birlik açıklamalar olur bu hiçbir anlam ifade etmiyor” şeklinde konuştu.
“Devlet Ciddiyeti Ortada Kayboluyor”
CHP tarafından yayınlana bildiriye değinen Meclis Üyesi Ertürk; “Cumhuriyet Halk Partisinin bildirisine gelince bir, Genel Milli Savunma Bakanı meclise gelecek biz bilgilendirecek. İki, şehirlerimiz için üç günlük milli yas ilan edelim diyor. Üç terörü hem kınıyoruz hem lanetliyoruz diyor ve işte orada şu algıyı yapmaya çalışıyorlar. Birinde PKK’nın adı geçiyormuş birinde geçmiyormuş. Allah aşkına o bildirgede bir saat önce Genel Başkanımız tweetinde “hain terör örgütü PKK” diyor. Üstelik bununla da yetinmedik. Sizlerde burada şahit olduğunuz. 81 ilde terörü kınayan, teröre karşı önlem almasını söyleyen basın açıklaması yaptık. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinin o dönemdeki verdiği tepkiye bakın. Sadece bir A4 kapıda imza atmakla ibaret başka bir şey yapmayan arkadaşlarımızınkine bakın bu çok net bir şekilde görülmektedir. PKK’nın adını alarak kınadık. Allah belasını versin dedik bir kez daha söylüyoruz bu vesileyle şehirlerimiz bir kez daha rahmetle anıyoruz. Biz şunu da söylüyoruz. 21 şehrimiz var biliyorsunuz 2 sene önce Hatay’da 36 şehidimiz vardı. Kamuoyuna açıklamayı Hatay valisi yaptı. Devlet ciddiyeti ortada kayboluyor. Söylemek istediğimiz bu iki gün arayla altı altı şehidimiz geliyorsa bu böyle rakamlarla telaffuz edildiği gibi kolay değil” dedi.
“Aynı Kâğıda İmza Atmadığı İçin CHP Vatan Haini Oldu”
CHP Meclis üyesi Ertürk sözlerinin devamında, “Her gün 6 evde ağıt demek, gözyaşı demek, acı demek bu şehitlerimiz varken oturup diyoruz bildiri imza atmakla kalmayalım Genel Başkanımız artık yeter diyor niye yani artık Cumhurbaşkanımız Parti Genel Başkanlarını toplamıyor bunu geçtik. Çok basit bir talepte bulunuyoruz. Milli Savunma Bakanı gelsin bize bir bilgi versin. Burada bir operasyon hatası var mı, nasıl olmuş meclis kapalı toplasın bir bilgi versin. Buna bile tenezzül etmeyip sonra bildiriye imza attık biz vatansever olduk. Bizimle aynı kâğıda imza atmadığı için CHP vatan haini oldu. Çok kısa, artık çok ucuzlayan bir siyaset. Biz bu konudaki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bildiriye imza atmadı CHP orada filanca partide demeleri çok ucuz sığ bir siyaset olarak kabul ediyorum. Cumhuriyet halk patis kendi bildirgesini yazdı” ifadesini kullandı.
“İktidar Miting Yapmaz, Mitingi Muhalefet Yapar”
Muhalefetin düzenlemesi gereken mitingin iktidarın düzenlediğini dile getiren Meclis Üyesi Ertürk; “Öyle bir hale geldik ki mesela İsrail Filistin’de bir insanlık zulmü işliyor. İktidar miting düzenliyor. İktidar miting yapmaz, mitingi muhalefet yapar. Hem dünyanın dikkatini çekmek için hem de iktidara ne yapıyorsunuz kardeşim siz şu işe bir tepki verin demek için muhalefet miting yapar. Bizde iktidar miting yapıyor. Miting de kimi kime şikâyet ediyorsun. Yani İsrail’i kime şikâyet ediyorsun miting yaparak sen. Dolayısıyla işin rolü değişti ya da iktidar partisi bildiriye imza atıyor.” dedi.
“Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluş İlkeleri Neyse Bugünde Aynı Çizgide Yoluna Devam Ediyor”
Teröre karşı birlik olmak zorundayız diyen Meclis Üyesi Ertürk; “Teröre karşı birlik beraberlik olmak zorundayız zaten bu bildiriye ne gerek var yani iktidar icraat yapar muhalefette tepkisini ortay koyar. O yüzden bu bir ucuz siyaset, yine seçim yaklaştı başladık seçim bitince hainlik suçlamalarımız biraz diniyor. Yeniden seçim yaklaştı yeniden biz vatan hainiz yeniden terör oldu. Algı siyasetine karşı biz mücadeleye devam edeceğiz. Süleyman Soylu’nun İstanbul Belediyesin de 550 terörist çalışıyor dediğinin üzerine 1 buçuk yıl geçti. Erkem İmamoğlu Belediyenin önünde gel teröristleri göster gereğini yapalım diye rest çekmesinin üzerine de bir buçuk sene geçti. Ne Soylu’dan ses var ne hükümetten. Yazık günah insanları böyle vatan sevgisi üzerinden sırf oy almak için bu şekilde yaftalamak siyaseten çok etik değil ve ilkeli değil Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş ilkeleri neyse bugünde aynı çizgide yoluna devam ediyor” şeklinde konuşmasına son verdi.
Haber: Fatma Altınok