Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kadın Kollarından sert tepki; “Çocukların canı üzerinden siyaset olmaz!”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Kadın Kolları İl Başkanlığı, Narin Güran’ın ölümü hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi adına basın açıklamasını yapan isim Kadın Kolları İl Başkanı Elif Gökkuş oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

İl Kadın Kolları Başkanı Gökkuş, “Bizler, CHP Kadın Kolları Aksaray İl örgütü olarak, tüm örgütümüzle, üyelerimizle, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, duyarlı tüm Aksaraylı vatandaşlarımızla, bugün burada 22 yılın gün gün bizi sürüklediği, yüreğimize, vicdanımıza ağır gelen, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Narin için günlerce ağlayan, mezarına notlar bırakan, onu tanımasa da yüreğinde hisseden ve yaşatan, günlerdir her cümlesinin ya başı ya sonu Narin olan 7’den 70’ye tüm kız çocuklarının ve kadınların başı sağ olsun” diyerek sözlerine başladı.

“Son 2,5 yılda toplam 3364 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybetti”

İl Kadın Kolları Başkanı Gökkuş, açıklamasının devamındaDün, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı, Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanmıyor musunuz? Biz sizin yerinize de utanıyoruz! ve, sessiz bir şekilde seyirci kalanların yerine uykusuz geceler geçirip “çocuklarımızı nasıl koruyacağız?” diye düşünüyoruz. Son 2,5 yılda toplam 3364 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybederken, oturduğunuz o koltuklar bir kez bile sizi rahatsız etmedi mi? Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısı 31 bin 216’dır.  Türkiye İstatistik Kurumu, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıkladı, sonrasına dair,  son 8 yıldır kaybolan çocuklara dair ise veri paylaşılmıyor. Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanıyor. Sadece 2023 yılında çocuk istismarı nedeniyle yargıya geçen dosya sayısı 66 bin” ifadelerine yer verdi.

“Çocuklarımızın hesabını sorana kadar buradayız”

Sözlerinin devamında Türkiye’deki çocuk ve kadın cinayetlerine yer evren Aksaray İl Kadın Kolları Başkanı Gökkuş, “Yıllardır anlamadınız; Canın ve Vicdanın siyaseti olmaz! Çocukların canı üzerinden siyaset hiç olmaz!  Bu haykırışlarımız siz vicdan sahibi olun diye değil, halkımızdan çalınan adaleti teslim edin diye. Sizlere ağır gelen o koltuklardan siz kalkıncaya kadar, kayıp çocuklarımızın tek tek hesabını soruncaya kadar buradayız! Narin tek örnek değil ama son olsun diye mücadelemiz.. Küçücük çocuklarımıza yaşatılan ve faillerinin cezasız kaldığı kabuslar bitmiyor. Çünkü yarattığınız cehennemde o küçücük bedenler yanıyor. Narin kızımızın hayattan vahşice koparılışının sebebine ve suçlularına henüz ulaşılamamışken Tekirdağ’dan gelen haberle sarsıldık. Sıla bebeğin öz annesinden şiddet görmesi, üvey babası ve komşu çocuklarının istismarı sonucunda hastanede entübe halde olması hepimizi kahretti. 2 yaşında sadece 2! Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarları, kadın cinayetlerinde olduğu gibi politiktir.” Sözlerine yer verdi.

“Faillerin en ağır cezayı almaları için dosyaları takip edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Kadın Kolları Başkanı Elif Gökkuş, açıklamasının sonunda, konunun takipçisi olunacağını şu sözlerle belirti, “Çocuklarımızı hayattan koparan, katleden bu karanlık ve vahşi zihniyetteki faillerin bulunması, olayların ardındaki tüm gerçeklerin açığa çıkarılması ve faillerin en ağır cezaları alması için titizlikle ve sağduyu ile dava dosyalarını, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Merkezi öncülüğünde yakından takip edeceğiz.”

Haber Merkezi